Európska komisia predstavuje informačnú kampaň s názvom: Zmena podnebia je vo vašich rukách
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 8.6.2006 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

´Zmena podnebia je vo vašich rukách´ je názov informačnej kampane Európskej komisie, ktorá sa piateho júna, ktorý je Svetovým dňom životného prostredia, začala v členských krajinách EÚ. Kampaň vyzýva občanov k tomu, aby v záujme dosiahnutia podstatného zníženia emisií skleníkových plynov zmenili aspoň v malej miere svoje každodenné zvyky.

´Zmena podnebia je vo vašich rukách´ je názov informačnej kampane Európskej komisie, ktorá sa piateho júna, ktorý je Svetovým dňom životného prostredia, začala v členských krajinách EÚ. Kampaň vyzýva občanov  k tomu, aby v záujme dosiahnutia podstatného zníženia emisií skleníkových plynov zmenili aspoň v malej miere svoje každodenné zvyky. 

Na budove Ministerstva životného prostredia SR bol umiestnený veľký plagát.  Na plagáte je znázornená Zem, ku ktorej je pripevnený teplomer merajúci jej stúpajúcu teplotu. „Zmena podnebia je vo vašich rukách,“ oznamuje titulok. „Uberte. Vypnite. Recyklujte. Kráčajte.” Rovnaké plagáty veľkých rozmerov a iné pouličné propagačné materiály boli odhalené vo všetkých hlavných mestách EÚ.

Kampaň pokračovala netradičným spôsobom - Andrea Elscheková-Matisová, vedúca zastúpenia Európskej komisie v SR, spolu s populárnou mladou speváčkou Zdenkou Prednou,  starostom Mestskej časti Staré mesto Petrom Čiernikom a so zástupcami Ministerstva životného prostredia  obliekli sochy Schöner Náciho a Čumila do trička a čiapky s mottom kampane. Ciele kampane podporila aj živá ľudská reťaz vytvorená zo žiakov bratislavských škôl na pešej zóne v Bratislave. Podobne budú oblečené aj ďalšie sochy v hlavných mestách EÚ  -  napríklad Manneken Pis, bronzová postava chlapčeka, ktorá je symbolom Bruselu, ďalej socha skladateľa Johanna Straussa vo Viedni a  mnohé ďalšie.

http://www.climatechange.eu.com



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.