Sláva na splátky - prelomový príbeh v slovenskej próze pre ženy!
Autor(ka) : IKAR
Dátum a čas : 8.12.2005 00:00
Kategória : Knihy
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Zákulisie šoubiznisu, sveta módy a celebrít odhaľuje prvý román Emmy Tekelyovej Sláva na splátky. Autorka má v súvislosti so svojou najnovšou knihou ešte jedno prvenstvo. Sláva na splátky je prvý slovenský román z prostredia viac alebo menej slávnych a bohatých ľudí.

Zákulisie šoubiznisu, sveta módy a celebrít odhaľuje prvý román Emmy Tekelyovej Sláva na splátky. Autorka  má v súvislosti so svojou najnovšou knihou ešte jedno prvenstvo. Sláva na splátky je prvý slovenský román z prostredia viac alebo menej slávnych   a bohatých ľudí.

Emma Tekelyová sa tentoraz prekvapujúco predstavuje čitateľskej verejnosti ako prozaička. Hrdinkou jej knihy je mladá učiteľka Daniela z malého mesta, ktorá spočiatku nemá svoj život pevne v rukách. Pri poslednej manželskej kríze, ktorá vyzerá na rozvod, urobí zásadnú zmenu. Odchádza do Bratislavy a zamestná sa na recepcii Kliniky krásy. Tam sa jej otvárajú nevídané možnosti. Dostáva sa do sveta šoubiznisu, módy, bohatých mužov i rozmaznaných žien, v ktorom sa nadväzujú čisté  aj zvrátené vzťahy. A odrazu zatúži stať sa jednou z celebrít, chce, aby aj na ňu namierili svetlá reflektorov, kamier a blesky fotoaparátov. Krotká Daniela sa zmení na dračicu, vytrvalo kráčajúcu za svojím cieľom...

Emma Tekelyová (1953) po skončení Právnickej fakulty pôsobila v televízii ako moderátorka, redaktorka a scenáristka. Venuje sa najmä oblasti životného štýlu, módy a šoubiznisu. Je zakladateľkou experimentálneho združenia módnych tvorcov, Štúdia módy (1986), 1. školy modeliek (1990), garantom medzinárodnej súťaže v módnej tvorbe časopisu BURDA na Slovensku (1993). Pôsobí ako imidžová poradkyňa a módna publicistka. Na knižnom trhu sa presadila troma titulmi pre ženy Byť ženou je úžasné (1998), Byť milovaná je úžasné (2000), Žiť je úžasné (2003), za ktoré získala ocenenia Zlatá a Platinová kniha. Tento titul je jej románový debut.

Kniha Sláva na splátky vychádza na 272  stranách. Obálku navrhla Viera Fabianová. Maloobchodná cena 229 Sk, pre členov Media klubu 199 Sk.

Kníhkupectvá Media klub:
BANSKÁ BYSTRICA, Svet knihy – Media klub, Kapitulská 12 · BRATISLAVA, Svet knihy, Obchodná 4 · DOLNÝ KUBÍN, Media klub, Radlinského 27 · KOŠICE, Kníhkupectvo Marsab, Hlavná 41 · LEVICE,  Media klub, Ivana Krasku 5 · PIEŠŤANY, Media klub, Sad A. Kmeťa 9 · PREŠOV, Kníhkupectvo Marsab, Hlavná 29 · ŽILINA, Media klub, A. Bernoláka 6•  NITRA, Kníhkupectvo Modul, Štefánikova 7.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.