Do finále Elite Model Look postúpili tri Slovenky
Autor(ka) : Zuzana Konečná
Dátum a čas : 28.9.2005 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Hneď tri Slovenky budú v novembri reprezentovať Slovensko na tohtoročnom svetovom finále modelingovej súťaže Elite Model Look v Šanghaji.

Hneď tri Slovenky budú v novembri reprezentovať Slovensko na tohtoročnom svetovom finále modelingovej súťaže Elite Model Look v Šanghaji.
    
Z česko-slovenského národného kola Kenvelo Elite Model Look 2005 v Bratislave, na ktorom sa predstavilo 24 dievčat zo Slovenska a Čiech, postúpili za Slovensko Zuzana Kopuncová, Viera Hajžusová, a Alexandra Gachulincová. Českú republiku bude na rozdiel od Slovenska zastupovať len jedna reprezentantka - 18-ročná Kristýna Skálová. Veľkolepá večerná show sa odohrala v areáli bratislavského letiska Milana Rastislava Štefánika v priestoroch hangárovej haly a v rámci programu predstavili novú kolekciu Kenvelo jeseň-zima 2005/2006.
    
"Keď sa našli tri kvalitné Slovenky, mali by dostať šancu. Každá z nich je iná. Aj minulý rok boli vo svetovom finále dve Slovenky, ktoré sa dostali do prvej pätnástky a získali kontrakty," konštatoval za porotu modelingový agent Sáša Jány.
    
Víťazky, ktoré majú štrnásť, pätnásť, šestnásť a osemnásť rokov, vybrala porota s medzinárodnou účasťou a česko-slovenské kolo sa po štyroch rokoch konalo opäť na Slovensku. "Dievčatá boli v pohode a budú mi chýbať. Neboli cítiť ani rozdiely medzi nami a českými dievčatami. Boli sme oporou jedna druhej," povedala šestnásťročná Viera Hajžusová, ktorá vraj nikdy nechcela byť modelkou a bola to skôr náhoda. Počas predchádzajúcich štyroch mesiacov si však už vyskúšala svet modelingu v Paríži a Singapure a na víťazstvo v národnom kole ju tipovali aj jej dve "spoluvíťazky".
    
Elite Model Look je prestížna súťaž pre začínajúce modelky. Každý rok sa lokálne finále uskutoční vo viac ako 50 krajinách a celkovo sa na tejto súťaži ročne zúčastní viac ako 350 tisíc dievčat z celého sveta. Práve táto súťaž odštartovala kariéru mnohých úspešných modeliek, napríklad Cindy Crawford, Stéphanie Seymour a ďalších. Elite reprezentuje viac ako 750 modeliek zo všetkých kontinentov, medzi ktoré patria i zástupkyne Českej a Slovenskej republiky - Linda Vojtová, Linda Nývltová, Kristína Chrasteková, Natália Zavillová a ďalšie.

Copyright©2005 TASR

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.