Čo nesmie chýbať vo vašej kabelke PR
Autor(ka) : Zuzana Konečná
Dátum a čas : 20.5.2005 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pre väčšinu z nás je veľmi dôležité, ako nás vnímajú ľudia, s ktorými žijeme, pracujeme a často sa stretávame. Chceli by sme, aby si nás ľudia, na ktorých nám záleží, obľúbili. Získanie uznania však nie je jednoduchá vec a závisí od mnohých faktorov.

Pre väčšinu z nás je veľmi dôležité, ako nás vnímajú ľudia, s ktorými žijeme, pracujeme  a často sa stretávame. Chceli by sme, aby si  nás ľudia, na ktorých nám záleží, obľúbili. Získanie uznania však nie je jednoduchá vec a závisí od mnohých faktorov.

Všeobecne sa hovorí, že veľmi záleží na prvom dojme, ktorý spravidla vytvárame prostredníctvom nášho zovňajšku – celkovou upravenosťou, odevom, vystupovaním, mimikou, gestikuláciou, držaním tela, chôdzou a v neposlednom rade aj pachom tela.
Hoci si to často neuvedomujeme, čuch zohráva v našom živote veľmi dôležitú úlohu. Aj výskumy ukázali, že vzťahy založené na čuchu mávajú dlhé trvanie. Škoda len, že ľudstvo postupne stráca schopnosť hľadať si partnera podľa vône. Francúzski odborníci nedávno zistili, že až 72 génov, ktoré nám pomáhajú rozpoznávať vône, nie je dostatočne vyvinutých. Až jedno percento ľudí vôbec nevníma vône a pachy a približne polovica žien nedokáže rozpoznať typickú mužskú arómu, ktorú vyvoláva mužský hormón testosterón. Mužský čuch je síce menej citlivý ako ženský, ale pre mužov je osobná vôňa jedným z veľmi dôležitých kritérií pri výbere partnerky.

Len ťažko možno jednoznačne určiť druh vône, ktorý priťahuje opačné pohlavie, zato všetci vieme, ako rýchlo nás vie odradiť nepríjemný zápach iného človeka. Každý človek má svoju špecifickú vôňu, ktorá súvisí s jeho pohlavím, vekom, typom pokožky. Táto vôňa nám môže, ale aj nemusí  vyhovovať, no môžeme si s ňou poradiť. Stačí len dbať na osobnú hygienu.

Osobná čistota je základnou, zdravotnou, ale aj spoločenskou požiadavkou. Neupravený človek, ktorý navyše páchne,  nebude nikdy vítaným spoločníkom v kolektíve a nebude ani dostatočne príťažlivým pre svojho partnera. Návyk na pravidelnú starostlivosť o svoj vzhľad si treba začať pestovať už od detstva. V dospelosti sa potom každodenná hygienická rutina stáva samozrejmosťou.
Okrem bežnej starostlivosti, ako je denné sprchovanie alebo čistenie zubov, podporuje celkový dojem čistoty a upravenosti pravidelné každodenné používanie dezodorantov a antiperspirantov. Tie sa v posledných rokoch stávajú rovnako samozrejmou súčasťou dennej hygienickej rutiny ako napríklad zubná kefka a pasta. Väčšine z nás prekáža nepríjemný pach cudzích ľudí, a aj preto sa snažíme dbať na to, aby sme sami sviežo voňali. Dezodoranty a antiperspiranty používame predovšetkým pre ich príjemnú vôňu, pocit sviežosti a istoty pri kontakte s ľuďmi a ako ochranu pred vlhkosťou a zápachom. Stretnutie s upraveným a sviežo voňajúcim človekom je príjemné a už na prvý pohľad možno túto charakteristiku rozpoznať.
Nepríjemný pach  ľudského tela často spôsobuje potenie, ktoré je však pre náš organizmus veľmi dôležité. Pomáha regulovať telesnú teplotu a má svoju úlohu aj pri vylučovaní škodlivých a toxických látok. Potíme sa počas celého roka, ale v období teplých dní, ktoré práve prichádzajú, je potenie predsa len intenzívnejšie. Moderné dynamické ženy si chcú aj v tomto období udržať svieži vzhľad a príjemnú telesnú vôňu počas celého dňa. Používanie dezodorantov a antiperspirantov pokladajú za samozrejmosť nielen pri rannej hygienickej rutine, ale aj počas dňa.

Práve pre ne je riešením Rexona ministick, ktorá zabezpečí dokonalú ochranu proti poteniu. Najmä na cesty, ale aj vo všedný deň určite každá žena ocení originálne a hlavne praktické balenie Rexona Ministick, ktoré sa vojde do každej kabelky či ľadvinky a ani nebudete vedieť, že ju tam máte, veď váži len 10 g.  A keď vás čaká náročná túra, prechádzka v cudzom meste pod horúcim slnkom,  dôležité pracovné stretnutie alebo schôdzka s priateľom, nemusíte mať nijaké obavy, lebo dokonalú ochranu  proti poteniu máte stále po ruke.
Rexona ministick je v súčasnosti na trhu v troch variantoch, takže každá žena si môže vybrať podľa potreby. Rexona Active ministick obsahuje prírodné antioxidanty, ktoré zabraňujú tvorbe a oxidácii potu. Je vhodná najmä pre športovo založené ženy, ktoré potrebujú maximálnu ochranu i počas veľmi náročných fyzických aktivít. Rexona Oxygen ministick vďaka svojmu zloženiu poskytuje celodennú ochranu  a pocit sviežosti. Je určená ženám, ktoré majú rady príjemnú a sviežu vôňu.
Rexona Cotton Dry ministick obsahuje špeciálne výťažky z bavlny, ktoré sú veľmi jemné, takže ju určite ocenia ženy s citlivou pokožkou.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.