Je dôležité si správne vybrať
Autor(ka) : Silvia Petrasova
Dátum a čas : 4.9.2000 03:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Možno preto, že nie sme dokonalé, si často neuvedomujeme, aké dôležité je, vybrať si správne otca svojich detí. Dnešná benevolencia v spoločnosti a ochota mužov milovať deti svojich partneriek nenabádajú dostatočne k opatrnosti.


Možno preto, že nie sme dokonalé, si často neuvedomujeme, aké dôležité je, vybrať si správne otca svojich detí. Dnešná benevolencia v spoločnosti a ochota mužov milovať deti svojich partneriek nenabádajú dostatočne k opatrnosti.
Rozvoj výskumu génov a nové poznatky z tejto oblasti však jasne potvrdili, že najistejším signálom zločinnosti syna, sú zločiny jeho otca a preto pozor na výber. Najmä keď sú dnes antikoncepčné pilulky úplnou samozrejmosťou.
Nie je v histórii málo príkladov, ktoré svedčia o tom, že v rodine alkoholika vyrastie alkoholik aj keď už od detstva vie, že príčinou jeho nešťastia je alkohol. A kým si nedá prvých pár pohárikov, vyjadruje sa o ňom priam pohoršujúco. Raz som robila rozhovor s mladistvým väzňom, ktorý k smrti ubil neznámeho chlapca na diskotéke. Nemal ešte 18 rokov a tak si odsedel veľmi nízky trest. Celú vinu zvalil na svoje rodinné prostredia. Vraj ho otec denne bil. Často bez príčiny. Dokonca ho v noci po príchode z krčmy zobudil, často len preto, aby mu mohol dať pár faciek. Úplne náhodou som sa nedávno zastavila na ulici a chcela som volať policajtov. Môj bývalý respondent neskutočne surovo mlátil dieťa. Neviem či bolo jeho. Dúfam, že nie. Ďalší násilník by mal výhovorku. Spôsobuje pokračovanie v tradícii alkoholizmu a násilia rodinné prostredie, výchova alebo je to jednoducho gén? Vedci sa dnes už prikláňajú k názoru, že tak ako dedíme modré oči, môžeme zdediť aj chuť na alkohol, pozitívny vzťah k násilnostiam a dokonca aj chuť vraždiť.
Hollandský vedec Dr. Han Brunner, ktorý sa zaoberá molekulárnou biológiou tvrdí, že sklon k násilnostiam je dedičný, ale len u mužov. Je za to vraj zodpovedný chybný gén, ktorý leží na chromozóme X. Ženy ho vyrovnávajú chromozómom Y. U mužov sa jednoducho kopíruje. Pre svoju teóriu uvádza príklad otca a syna Hillovcov. Hoci sa ich cesty čoskoro rozišli, sedia obaja v cele smrti. Sú odsúdení za vraždu. 54 ročný otec Hill, pochádza z rodiny, kde už jeho otec a dedo prišli do konfliktu so zákonom, pre neustále bitky a lúpežné prepadnutia. On sám si vyslúžil miesto najmladšieho väzňa v Oklahomskej väznici, krátko po tom, čo jeho otca v prestrelke zabili. Keď ho prepustili z väznice, oženil sa a narodil sa mu syn Jeff. Osud mu už od detstva neprial. Jeho otec sa opäť vrátil za ťažké ublíženie na zdraví do väznice a jeho nešťastná matka sa rozhodla dať ho na adopciu. Medzitým sa Hill senior stal vrahom. Prvého zabil spoluväzňa a potom na úteku z väznice, zastrelil dvoch rukojemníkov. Keď ho chytili, odsúdili ho na smrť. Hoci je to takmer 20 rokov, dodnes čaká v cele smrti.
A ako sa darilo medzitým jeho synovi Jeffovi? Vyrastal v rodine olejárskeho menedžéra, vo výborných podmienkach, s dobroprajnou a mierumilovnou matkou. Napriek tomu, už v desiatich rokoch začal piť alkohol a fajčiť hašiš. V 22 rokoch sa stal vrahom. Zabil kamaráta z detstva. Odsúdili ho na 4O rokov. Rovnako ako jeho biologickému otcovi aj jemu sa podarilo z väzenia ujsť. A rovnako ako jeho otec na úteku zastrelil človeka. Až keď ho znova chytili spoznal osud svojho skutočného otca. Vypátral ho jeho advokát v snahe zachrániť svojho klienta. Tak advokát, ako jeho bývalá manželka, a ako Dr. Brunner, všetci sú presvedčení, že sa Jeff narodil s kódom vraždiť. Skrátka s jeho zrodom prišiel na svet zločinec. Navyše sa na svojho otca vraj neuveriteľne podobá a rovnako ako on hrá rád šach. Keďže v cele smrti nie je priveľa zábavy otec a syn si krátia čas šachom. Ťahy si posielajú poštou.

Pokračovanie nabudúce...


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.