Chcete schudnúť? Pite mlieko!
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 24.2.2005 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Talianski odborníci odporúčajú deťom s nadváhou, aby pili viac mlieka, pretože tento biely nápoj má výrazné redukčné účinky.

Talianski odborníci odporúčajú deťom s nadváhou, aby pili viac mlieka, pretože tento biely nápoj má výrazné redukčné účinky.
    
Štúdia vedcov z talianskeho výskumného ústavu odhalila, že deti, ktoré nepijú veľa mlieka, majú v tele vyššie percento tuku než ich rovesníci, ktorí mlieko pijú. Štúdia odhalila inverznú koreláciu medzi konzumáciou mlieka a obezitou. Teda čím viac mlieka pijete, tým ste štíhlejší, hovorí doktor Gianvincenzo Barba, ktorý skúmal 1000 žiakov základnej školy.
    
Korelácia medzi nadváhou a pitím mlieka súvisí s vysokým obsahom vápnika v mlieku, ktorý podporuje spaľovanie tukov a súčasne spomaľuje rast tukových buniek. Rovnaký účinok, aký vedci zistili u detí, platí aj pre dospelých. Tí, ktorí by chceli schudnúť, majú väčšie šance na úspech, ak budú konzumovať buď priamo mlieko, alebo obohatia svoj jedálniček o potraviny bohaté na vápnik.
   
Doktor Barba poznamenáva, že výsledky štúdie sú v ostrom rozpore so správaním obéznych dospelých, ktorí sa v snahe schudnúť vyhýbajú mlieku, syrom a mliečnym výrobkom. Tým však nielen zabraňujú spaľovaniu tukov, ale znižujú aj príjem pre telo dôležitého vápnika.

Copyright©2004 TASR

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.