Mladí Američania vnikajú do tajov sexu oveľa skôr, než si myslia ich rodičia
Autor(ka) : Jana Konečná
Dátum a čas : 21.1.2005 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Mladí Američania vnikajú do tajov sexu a intímností oveľa skôr, než si myslia ich rodičia.

Mladí Američania vnikajú do tajov sexu a intímností oveľa skôr, než si myslia ich rodičia.
    
Z prieskumu americkej televízie NBC a magazínu People uskutočneného na vzorke 1000 tínedžerov vo vekovej kategórii 13-16 rokov vyplynulo, že 27 percent "malo intímny, alebo sexuálny vzťah." Naopak až 83 percent rodičov z 1000 opýtaných sa domnieva, že ich deti v tínedžerskom veku nezachádzajú v tejto oblasti ďalej, ako k bozkom.
    
Pohlavný styk je pritom podľa výsledkov prieskumu pre tínedžerov tak bežný, ako orálny sex. Dvanásť percent opýtaných uviedlo, že už zažilo orálny sex. Trinásť percent už má za sebou prvý pohlavný styk. Z tých, ktorí už zažili pohlavný styk, alebo orálny sex, približne polovica priznala, že po prvý raz sa tak stalo v 14 rokoch.
    
Napriek týmto číslam až 87 percent tínedžerov pokladá za nesprávne, aby mali 13- a 14-roční orálny sex. Šesťdesiatosem percent tínedžerov pokladá za dôležité, aby boli zaľúbení prv, než dôjde k pohlavnému styku.
    
"Prieskum len ukazuje, že rodičia by mali so svojimi deťmi o tom hovoriť. Musia si uvedomiť, že ich deti sa dozvedia o sexe. Ak už neuskutočňujú pohlavný styk oni, tak ich kamaráti. Počúvajú o tom. Učia sa z toho. Avšak potrebujú o tom počuť aj od svojich rodičov," uviedol Dr. Mark Schuster z Centra pre dospievajúcich UCLA.
    
Osemdesiatpäť percent rodičov súhlasí s tvrdením, že v súčasnej dobe je na tínedžerov vyvíjaný tlak, aby mali pohlavný styk v určitom veku. S týmto výrokom súhlasilo 66 percent tínedžerov. Zatiaľ čo prieskum preukázal, že niektorí tínedžeri sú sexuálne aktívni v pomerne mladom veku, 41 percent respondentov uviedlo, že ešte len čaká na svoj prvý romantický bozk.

Copyright©2004 TASR



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.