Čo nového v trendoch ?
Autor(ka) : Natália Križova
Dátum a čas : 13.9.2000 03:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Veda sa opäť raz snaží dokázať, že bez mužov by sme boli, my ženy, stratené. K tomuto tvrdeniu dospeli nemeckí experti, podľa ktorých muži a ženy používajú odlišné stratégie pri riešení navigačných úloh…


Veda sa opäť raz snaží dokázať, že bez mužov by sme boli, my ženy, stratené. K tomuto tvrdeniu dospeli nemeckí experti, podľa ktorých muži a ženy používajú odlišné stratégie pri riešení navigačných úloh. Už predchádzajúce výskumy potvrdili, že príslušníci mužského pohlavia sa dokážu zorientovať pri hľadaní cesty v neznámom prostredí lepšie ako ženy. Dôvod tejto skutočnosti doteraz nebol jasný, no odborníci z univerzity v nemeckom Ulme zistili, že je to spôsobené odlišným spôsobom fungovania mužského a ženského mozgu. Na základe pokusu uskutočneného v kukuričnom poli sa prišlo na to, že u mužov pri orientácii v teréne pracuje len jedna oblasť mozgu, zatiaľ čo ženy zapájajú pri tejto činnosti dve časti. Keďže aj vedci dokázali, že nemáme hlavu iba na ozdobu, je „in“ naučiť sa čítať z mapy. Aj keď v tom nikdy nedosiahneme takej dokonalosti ako muži, potešiteľné sú výsledky, tentoraz britského výskumu. Podľa neho, časť mozgu používaná pri navigácii, rastie úmerne jej využívaniu. Zistili to skúmaním mozgov londýnskych taxikárov.

„In“ je používať mobilný telefón čo najmenej. Jednak nie je stále jasné či jeho nadmerné používanie nespôsobuje vznik nádorov v hlave a po druhé britskí milovníci poštových holubov sú presvedčení, že kvôli nim ich holuby strácajú zmysel pre orientáciu. Podľa jedného z chovateľov Georga Morrisa, sa už v minulosti hovorilo, že nadmerné používanie mikrovlnných rúr, mobilných telefónov a ďalších signálov, rovnako ako štart Concordov negatívne ovplyvňuje zmysel poštových holubov pre orientáciu a pre hľadanie cesty domov. Ak aj toto tvrdenie má v sebe zrnko pravdy, je to jednoducho jedna z tých vecí, ktoré sa vedcom nikdy nepodarí dokázať úplne . Napriek tomu, treba byť opatrní. Najmä pri hľadaní cesty domov. Manžel by nemusel uveriť, že vás rušil cudzí signál.

Opatrnosť pri nákupe techniky je „in“. Vývoj vo vývoji techniky a technológií ide tak rýchlo dopredu, že pri kúpe nových vecí, je lepšie chvíľu počkať. Za menej peňazí potom získate viacej muziky. Napríklad ak teraz potrebujete nový varič, počkajte pol roka a na trhu bude nový z nitridokremíkového keramického materiálu, na ktorom vám už nikdy nevykypí mlieko. Po zapnutí prúdu sa platnička síce rýchlo zohreje, ale potom si budete môcť zvoliť ten správny program a špeciálne senzory budú počas varenia regulovať prívod energie.

Je „in“ nepochybovať o veciach medzi nebom a zemou. Dôkazy neprinášajú iba psychotronici , ale aj vedci. Podľa viacerých svetových agentúr vedci z NASA tvrdia, že sa objavila nová terapia rakoviny slinivky brušnej. Na zmiznutie príznakov bujnenia stačí vdychovať prach z kontajnerov s mesačnými horninami. Príčinu tohto javu zatiaľ nevedia objasniť.

„Out“ je piť vodku ak ste Rus alebo zbaliť Rusa, ak máte v rodnom liste inú národnosť. Odborníci varujú, že počet obyvateľov Ruska sa od roku 1992 neustále znižuje, pričom mnohí experti začínajú hovoriť o katastrofických scenároch. V Rusku je už o 800.000 obyvateľov menej ako v uplynulom roku a o tri milióny menej ako na konci existencie Sovietskeho zväzu (ZSSR). Pôrodnosť v Rusku je jedna z najnižších v Európe. Ukazovateľ úmrtnosti sa naopak neustále zvyšuje. Viac ako emigrácia, hospodárska kríza, úpadok zdravotníckeho systému, opätovné prepuknutie tuberkulózy, epidémia AIDS alebo vojna sa v najväčšej miere podpisuje pod tragický pokles priemernej dĺžky života v Rusku alkohol. Vodka decimuje najmä mužov a vytvára ešte väčšiu priepasť medzi priemernou dĺžkou života mužov a žien, ktorá predstavuje vyše 12 rokov. Priemerná dĺžka života ruských mužov je v súčasnosti sotva 58 rokov. Alkohol okrem vysokého ukazovateľa srdcovo cievnych ochorení a následných úmrtí spôsobuje aj početné prípady násilnej smrti—pri dopravných nehodách, vraždách a ďalších násilných činoch.

„Out“ , „out“, „out“ je fajčenie. Na choroby spôsobené fajčením zomierajú ročne 4 milióny ľudí . Ak sa tento vývoj nezastaví, podľa vedcov, v roku 2030, zomrie na svete každé tri sekundy jeden človek na dôsledky fajčenia. Bude to rozhodne najčastejšia príčina smrti na svete. Preto Svetová zdravotnícka organizácia WHO uzatvorila zmluvu so 191 členskými krajinami o obmedzení šírenia tabaku a tabakových výrobkov. Škody spôsobené fajčením sa totiž netýkajú iba fajčiarov a ich zdravia, poškodzujú ekonomicky a ničením životného prostredia aj ostatných obyvateľov zeme. Podľa WHO na svete žije miliarda fajčiarov a z nich cca 800 000 v rozvojových krajinách, väčšina z nich sa bez pomoci odborníkov svojej závislosti nedokáže zbaviť. Medzinárodná dohoda začne platiť v plnom rozsahu od roku 2003.

Je „out“ zomrieť v päťdesiatke, naopak, je „in“ dožiť sa sto rokov. A čo preto musíte urobiť? Podľa najnovších prieskumov amerických vedcov na čele s Dr. Sampom stačí, radovať sa zo života, milovať Boha, mať rodinu, nežiť sám, tvrdo pracovať a s chuťou sa zabávať. V mysli treba venovať viac času svojim úspechom a radostiam ako svojim neúspechom a smútkom. No a najpodstatnejšie je, nepripúšťať si stres z konkurencie a nenechať sa vtiahnuť do večného súťaženia.Za vlastnosti vedúce k dlhovekosti považujú vedci trpezlivosť, láskavosť, toleranciu, humor a chuť začínať odznova. Väčšina skúmaných „starešinov“ , keď ich niečo v živote ťažilo, či už zamestnanie alebo partner, vymenili ho a začali od začiatku.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.