Nebojte sa homeopatík
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 7.9.2000 03:00
Kategória : Rodina
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Určite to poznáte. Vždy na jeseň chytí vaše deti nádcha, bolí ich hlava, smrkajú atď. A vy neviete ako na to, aby vymeškali čo najmenej zo školy. Svedomie vám nedá neurobiť nič a antibiotiká sa vám zdajú zbytočné, preto odkladáte návštevu lekára.


Určite to poznáte. Vždy na jeseň chytí vaše deti nádcha, bolí ich hlava, smrkajú atď. A vy neviete ako na to, aby vymeškali čo najmenej zo školy. Svedomie vám nedá neurobiť nič a antibiotiká sa vám zdajú zbytočné, preto odkladáte návštevu lekára.
Skúste homeopatiká. GRIPP HELL, alebo PARAGRIP a hneď bude vašim deťom lepšie.
Chrípka a nádcha sú problém, ktorý na jeseň potrápi väčšinu z nás. Dôležité je uvedomiť si, že len ak sú problémy dlhotrvajúce a veľmi intenzívne, je potrebné navštíviť lekára. Dnes je už veľa lekárov, ktorý ponúkajú homeopatiu ako alternatívu pre svojich pacientov.
Homeopatické lieky sú jednozložkové a viaczložkové. Viaczložkové sú napríklad aj tie vyššie menované. Jednozložkový homeopatický liek sa pripravuje vo forme granúl – malých bielych guľôčok, v ktorých je špeciálnou technikou naviazaná účinná látka na nosič – sacharózu a laktózu. Homeopatický liek sa nesmie brať do prstov či sypať do dlane. Na odpočítanie guľôčok slúži priehľadný vrchnáčik, ktorý je súčasťou balenia. Zvyčajná dávka takýchto liekov je 3, 5, alebo 10 granúl. O tom koľko granúl s akou “silou” je vhodných pre vaše dieťa sa poraďte s lekárom alebo v lekárni.
Keď zlyhá všetko ostatné, prečítajte si návod. Tento liek treba užívať nalačno /10 – 15 minút pred jedlom/, dbajte na to , aby pri použití nemalo vaše dieťa v ústach žiadne cudzorodé chute – pasta na zuby, mlieko, žuvačka, cukríky... Po jeho použití minimálne 15 minút nesmie nič jesť. Nesmie užívať ďalší homeopatický liek či iné lieky. Guľôčky sa neprehĺtajú, ale ich treba nechajte rozplynúť pod jazykom. Výhodou homeopatík je, že ich môžu užívať aj kojenci.

Ak nedôverujete novým metódam liečby skúste rady našich starých mám. Ponúkame vám celý rad víťazov nad prechladnutím.



Víťazi nad prechladnutím

Cibuľový čaj
Do studenej vody nakrájajte na väčšie kúsky jednu veľkú cibuľu, priveďte k bodu varu a nechajte 20 minút vylúhovať. Pije sa teplý bez dochutenia.

Kúpeľ po zmoknutí
Dve hrste kvetu z čiernej bazy zalejte dvoma, či tromi litrami vriacej vody. Tekutinu nechajte vychladnúť na 40 stupňov a vylejete ju do približne desať litrového kúpeľa.15 minút v ňom nechajte dieťa odpočívať a dajte mu vitamín C.

Štvorodvar
Po 25g mäty piepornej, harmančeka, lipy a kvetu bazy čiernej dobre zmiešajte. Z pripravenej zmesi zalejte tri kávové lyžičky pol litrom vriacej vody a nechajte vylúhovať 5 minút. Denne dajte vypiť deťom dve, tri šálky z tohto čaju.

Trpezlivosť...

Denne vypite dva poháre horúceho čaju z bazových kvetov s pár kvapkami citrónu, alebo horúcu vodu s jednou kvapkou jódovej tinktúry.

Soľ nad zlato

Každé ráno kloktajte spolu s vaším dieťaťom slanú vodu. Najideálnejšie je vtiahnuť ju nosom a ústami vypľuť.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.