Post coitum – mrazivá city komédia
Autor(ka) : Zuzana Konečná
Dátum a čas : 11.10.2004 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Láska a vášeň sú najzrozumiteľnejšia ale aj najurážlivejšia vec. Deväť ľudí ako jedna postava, dvadsať vzťahov ako jeden život.“ – týmito slovami definovala hlavnú os filmu Post coitum jeho producentka Deana Horváthová-Jakubisková.

Láska a vášeň sú najzrozumiteľnejšia ale aj najurážlivejšia vec. Deväť ľudí ako jedna postava, dvadsať vzťahov ako jeden život.“ – týmito slovami definovala hlavnú os filmu Post coitum jeho producentka Deana Horváthová-Jakubisková.

„Film je o vzťahoch, z ktorých sa láska nevytratila, pretože tam nikdy nebola“.
Po orgazme je človek vo zvláštnom rozpoložení. Neusiluje o to, o čo ešte pred nedávnom usiloval, smeje sa veciam, pre ktoré by pred chvíľou vraždil, a ešte netuší, či dostal to, čo chcel. V tomto stave sa ocitne deväť postáv, z ktorých každá predstavuje ikonu dnešného životného štýlu a matematickú variáciu (štyria muži krát päť žien). Vzniká 20 mini epizód, ktoré sa zlievajú do jedného príbehu o láske, intrigách, vzťahoch a sexe.
Nič nezostane skryté, iba intímne partie ľudského tela...

 

Pár slov k filmu

Franco Nero:
Milujem Bratislavu, celý čas som nadšene vnímal jej vôňu. Naposledy som bol na Slovensku pred tromi rokmi, keď som uvádzal film môjho syna. Neľutujem, že som sa podujal na tento projekt.

Deana Horváthová Jakubisková:
Popudom ku tvorbe tohto filmu bolo, že začíname žiť dobu, keď negujeme city, lásku. Vzťahy sú účelové – majetky, postavenie.

Ján Ďuriš - kamera:
Moja láska je film a mohol som ho „nasnímať“ novou technológiou.

Beata Greneche - jediná slovenka vo filme:
Nikdy nevystrčí svoje drápiky, ale ak by som robila veci podľa seba, mnohokrát by som ako človek v reálnom živote reagovala inak. Ak by sa začal točiť Post coitum 2, bola by som prvá na pľaci.

Lucia Vondráčková :
Myslím si, že pri každom filme Juraja Jakubiska trvá niekoľko rokov, kým je film celkom pochopený a ani tento nebude výnimkou, a je jedno či sú to Slováci alebo Česi.

Sandra Pogodová :
Hrám negatívnu postavu. Je to môj druhý film s Jurajom Jakubiskom a ak by som dostala od neho ponuku znovu, určite ju prijmem.

Juraj Jakubisko :
Reakcia v Čechách boli fascinujúce. To množstvo ohlasov na fil bolo úžasné. Človek si vie potom pomaly priamo splietať obraz toho zrkadla. Výsledkom za krátky čas od jeho uverejnenia v Čechách Jakubisko versus Jakubisko. Tu sa ukázali protichodné reakcie pri predošlých filmoch. To čo ľudia povedali a napísali, bolo akoby to bolo od dvoch autorov.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.