Američania si zvolili novú Miss America
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 21.9.2004 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Američania si v sobotu zvolili novú Miss America, ktorou sa stala Deidre Downsová z Alabamy. Downsová je 24-ročná študentka medicíny s vysokými ambíciami a korunovali

Američania si v sobotu zvolili novú Miss America, ktorou sa stala Deidre Downsová z Alabamy. Downsová je 24-ročná študentka medicíny s vysokými ambíciami a korunovali ju za Miss America 2005 po tvrdom boji s 51 finalistkami z jednotlivých štátov USA, z Federálneho dištriktu Kolumbia a Panenských ostrovov. V novodobej finálovej disciplíne talentov porazila Jennifer Dupontovú - Miss Louisiany – a tým sa zaviazala na jeden rok užívať titul Miss America.

Okrem toho získala štipendium na lekársku fakultu vo výške 50.000 amerických dolárov (približne 1,7 milióna Sk). Downsová priznala, že štúdium na tejto škole je finančne náročná záležitosť a byť Miss America jej poskytlo šancu vzdelávať sa.

"Ľudia nevidia pozitívne aspekty tejto súťaže. Vnímajú to len ako slávnostný program. Avšak pre mňa to bola možnosť ako získať štipendium a nie ako sa stať očarujúcou," povedala Downsová.

Ako správna Miss prezentuje zdravý životný štýl a šport v krajine, kde je obezita považovaná pomaly za epidémiu. Zaujímavosťou bolo aj odhalenie, že len tri z piatich finalistiek vedeli, že americký prezident potrebuje na svoje zvolenie 270 hlasov. Druhá v poradí sa umiestnila 23-ročná Dupontová, ktorá získala štipendium vo výške 40.000 amerických (1,36 milióna Sk)

Copyright©2004 TASR



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.