Máte chuť okúpať sa v čokoláde?
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 6.8.2004 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Všetky čokoládové maškrty pochádzajú z kakaovníka, ktorý rastie v tropických lesoch. Kakaový prášok, kakaové maslo, ktoré sa z neho získava, je obsiahnuté v čokoláde, ktorú miluje asi každý. Účinky týchto ingrediencií sa však využívajú aj v kozmetike. Pre tieto účely je však maslo a prášok následne zmiešaný z rozličnými látkami, ktoré tvoria želanú arómu a vzhľad. Čokoláda na kozmetické účely vonia dobre, ale keďže neobsahuje cukor, nie je až taká lahodná.

Všetky čokoládové maškrty pochádzajú z kakaovníka, ktorý rastie v tropických lesoch. Kakaový prášok, kakaové maslo, ktoré sa z neho získava, sú obsiahnuté v čokoláde, ktorú miluje asi každý. Účinky týchto ingrediencií sa však využívajú aj v kozmetike. Pre tieto účely je však maslo a prášok následne zmiešaný z rozličnými látkami, ktoré tvoria želanú arómu a vzhľad. Čokoláda na kozmetické účely vonia dobre, ale keďže neobsahuje cukor, nie je až taká lahodná.

Kúpeľné zariadenie Bad Eisenkappel v  rakúskej spolkovej krajine Korutánsko ponúka svojim návštevníkom síce nevšednú,  avšak nanajvýš štýlovú procedúru - oddych v čokoládovom kúpeli. Čokoláda totiž  nielenže robí ľudí šťastnejšími, ale podľa najnovšej módy aj krajšími. Hoci klientom odporúčajú počľapotať sa v čokoládovej zmesi, požívanie  kúpeľovej dobroty je prísne zakázané kvôli jej vysokej kalorickej hodnote.

Bublinkové hnedé kúpele obsahujú kakaové maslo, ktoré má regeneračné a hydratačné účinky a pôsobí preventívne  proti vráskam. Ich súčasťou sú aj antioxidanty, ktoré brzdia voľné radikály. Veľa ľudí pije zelený čaj a používa kozmetiku na tomto základe kvôli obsahu antioxidatov. Pre čokoládu je však viac plus: väčší obsah antioxidantov a- vonia na zjedenie!



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.