Recept na dnes: Morka „El Paso“
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 8.6.2001 11:10
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...



1 morka(cca. 3kg), 200g olivového oleja, 100g bieleho chleba, 80g mandlí, 100g horkej strúhanej čokolády, 150g paradajok, 120g zelenej papriky, 2 strúčiky cesnaku, korenie chilli, sezamové zrnká, škorica, mleté čierne korenie, soľ

Očistenú a umytú morku rozporciujeme, zalejeme vodou, osolíme a varíme asi 90 minút dovtedy, kým úplne nezmäkne. Mäkké mäso vyberieme, osušíme a na rozohriatom oleji opražíme zo všetkých strán. Opražené mäso vložíme do kastróla a odložíme na teplé miesto. Zelenú papriku, cesnak, chlieb, mandle, paradajky a sezamové zrnká zomelieme, pridáme škoricu, soľ, mleté čierne korenie, korenie chilli, strúhanú horkú čokoládu a túto zmes dobre premiešame. Potom ju dáme na rozohriaty olivový olej a za stáleho miešania zohrievame 5 minút. Kastról s morkou odstavíme na slabý oheň, jednotlivé porcie potrieme čokoládovou kašou, prikryjeme a na miernom ohni dusíme asi 30 minút. Podávame s varenou ryžou a baraními rohmi.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.