Ivana Hrubá-Ilgová krstila Erotickú kuchárku
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 22.6.2004 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Moderátorka Ivana Hrubá-Ilgová má zaujímavé "krstňa".

Moderátorka Ivana Hrubá-Ilgová má zaujímavé "krstňa".

So šéfkuchárom Ondrejom Antovszkým krstili Erotickú kuchárku, ktorú jej autori vo štvrtok prezentovali v Bratislave. "Knižka sa mi veľmi páči. Už len samotná titulka je na prvý pohľad inšpirujúca," konštatovala s úsmevom Ivana, ktorá sa v budúcnosti chystá nejaký ten recept aj osobne vyskúšať. "Nech už budú účinky akékoľvek, nové recepty sa mi určite vždy zídu. Varím celkom rada dva a pol roka, a stále hľadám niečo nové," dodala.

V knižke Štefana Packu nájde čitateľ zaujímavé recepty na chutné lahôdky, ale aj povzbudzujúce nápoje či koktaily lásky. Hoci afrodiziakálne účinky si ľudia vo všeobecnosti predstavujú rôzne, isté je, že dobrým jedlom, ktoré sa s láskou pripravuje, nemožno vo vzťahu dvoch ľudí nič pokaziť. "Naopak môže vzťah len utužiť. Keď je s láskou pre partnera pripravované, naservírované, utuží aj vzťah," hovorí Packa. Afrodiziakálne účinky majú podľa jeho slov prakticky všetky druhy mäsa, len stupeň účinnosti je rozdielny.

Z korenín sú to napríklad chili papričky, kde je intenzita značná a čo sa týka tvaru, je podľa knihy najerotickejšou zeleninou špargľa. Naopak anti-afrodiziakálny charakter môže mať pri častej konzumácii kôpor, ktorého anglický názov dill je odvodený od nórskeho slova dilla, čo znamená upokojiť, stlmiť. "Treba však povedať, že ak má človek rád kôprovú omáčku a konzumuje ju raz za týždeň, nič sa nedeje," dodáva Packa. Na pozore by sa mali mať len mimoriadny konzumenti kôpru, ktorí ho dokážu mať na tanieri každý druhý deň.

Copyright©2004 TASR



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.