Kuracie prsia s mrkvou v arašidovej omáčke
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 27.9.2000 20:56
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Nápaditá úprava kuracieho mäsa spolu s nenáročnou prípravou je vynikajúca záruka ako upútať pozornosť svojich blízkych…


Potrebujeme:
Kuracie prsia, 2 stredne veľké mrkvy, arašidové maslo, soľ, čierne korenie, cukor, šťavu z citróna, solamyl, sladkú sójovú omáčku

Postup:
Prsia umyjeme, nakrájame na úzke rezančeky, osolíme a okoreníme. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si očistíme mrkvu a pokrájame ju na úplne tenké rezančeky dlhé asi 3 cm.
Na predhriatej teflonovej panvici prudko opečieme kuracie rezance, počkáme kým mäso pustí šťavu a pridáme plnú polievkovú lyžicu arašidového masla. Stále miešame a dusíme asi 10 minút. Počas dusenia môžeme podlievať troškou vody. Po 10 minútach mäso vyberieme. Na tú istú panvicu dáme rezančeky mrkvy a za stáleho miešania dusíme cca 3-4 minúty, pridáme cukor ( trocha medzi prsty ), troška osolíme a polejeme šťavou z citróna
( cca 1 kávová lyžica ). K mrkve pridáme pripravené mäso a ďalej dusíme.
Počas celého dusenia máme stredne veľký oheň. Medzi tým ako sa nám mäso dusí, si pripravíme solamyl so sójovou omáčkou. Do pol dcl vody dáme dve polievkové lyžice sladkej sójovej omáčky a pridáme jednu kávovú lyžicu solamylu. Dobre premiešame a vlejeme k mäsu. Necháme zovrieť a odstavíme.

Podávame s ananásovou ryžou.

Dobrú chuť….


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.