Recept na dnes: Grécky syr
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 22.5.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...



400g syru Feta, / ovčieho syra, kozieho syra alebo mliekárenskej hrudky, hermelínu .../ jedna menšia cibuľa, nakladaná kapia, olivy, feferónka, mrkva, cesnak , 5 lyžíc olivového oleja, celé čierne korenie, borievka, rozmarín, bobkový list, bazalka, ocot, 2,5 dl vody.

Syr nakrájame ozdobným nožom na pravidelné kocky, asi 1,5 cm veľké. Cibuľu pokrájame na kolieska, papriku na slížiky, mrkvu na kolieska, feferónku a cesnak nepokrájame.
V hrnci zvaríme vodu s octom a ostatnými ingredienciami, pridáme mrkvu a cibuľu a necháme spolu 4 minúty vrieť. Po odstavení pridáme 5 lyžíc olivového oleja lisovaného za studena. Potom poukladáme do čistej sklenej nádoby syr, cibuľu, kapiu, olivy, cesnak, feferónku, mrkvu, borievka, rozmarín, bobkový list ... a zalejeme ich pripraveným, vychladnutým nálevom. Dobre uzavrieme a dáme do chladničky. Vydrží nám niekoľko dní a čím dlhšie bude stáť, tým chutnejší bude syr. Podávame ho s chlebom, paradajkami a paprikou alebo ako súčasť zeleninového šalátu. Ak syr a ostatné prísady vložíme do čistého olivového oleja, vydrží nám v chladničke celé mesiace.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.