Ruky v bavlnke
Autor(ka) : Miriam Kuhlova
Dátum a čas : 30.12.2003 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Možno si denne po každom umytí natierate ruky výživným krémom. Možno si navliekate gumené rukavice, keď chcete umyť riad. A občas si zájdete na manikúru a myslíte si, že pre svoje ruky toho robíte dosť.

Možno si denne po každom umytí natierate ruky výživným krémom. Možno si navliekate gumené rukavice, keď chcete umyť riad. A občas si zájdete na manikúru a myslíte si, že pre svoje ruky toho robíte dosť.

Tak to vás musíme vyviesť z omylu: gumené rukavice, ochranný krém a manikúra sú iba nutný základ. Pokiaľ totiž chcete mať naozaj krásne ruky a nechty, chce to omnoho dôkladnejšiu starostlivosť.
Ako sa starať o ruky
-ruky radšej umývajte prípravkami, ktoré obsahujú zvláčňujúce a zvlhčujúce prísady
-odumreté šupinky pravidelne odstraňujte peelingom. Po ošetrení peelingom sa krém dostane hlbšie do pokožky. Jeden krát týždenne môžete použiť hĺbkovú kúru a odumretú pokožku odstrániť zmesou olivového oleja a soli. Táto kombinácia dokáže pokožku osviežiť behom desiatich minút.
-posledný krok predstavuje ošetrenie výživným krémom. Vyberajte si také prípravky, ktoré posilňujú pokožku, zamedzujú tvorbe vrások a napomáhajú pri odstraňovaní pigmentových škvŕn.

Ako sa starať o nechty
Veľa žien si pestuje dlhé nechty, niekto nedá dopustiť na umelé nechty. Odborníci odporúčajú radšej krátke, ale zdravé nechty, ošetrené francúzskou alebo klasickou manikúrou. Aby ste mali krásne nechty stačí sa im venovať takú pol hodinku týždenne. Počas pracovných dní ich nechajte odpočinúť, radšej ich nelakujte. Zato cez víkend si urobte radosť, vyberte si pekný lak a večer venujte nechtom. Ako na to?
-najprv odstráňte zvyšky laku z nechtov. Používajte odlakovač bez acetónu, lebo inak môžete nechty zbaviť prirodzených ochranných látok. Po odlakovaní nechty opláchnite vodou.
-nechty masírujte zvlhčujúcim prípravkom(väčšinou to býva olejček). Dodáte im tak potrebnú výživu a vlhkosť.
-prípravok nechajte vsiaknuť, potom ich jemne opilníkujte
-nakoniec naneste základný lak alebo spevňovač, ktorý vyrovná povrch nechtov a dodá im pevnosť.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.