Olejíčky
Autor(ka) : Miriam Kuhlova
Dátum a čas : 11.12.2003 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Oleje rieša problémy hocijakého druhu: oživujú pleť, vyhladzujú vrásky, podporujú pružnosť pokožky, pomáhajú zahojiť jazvičky a majú hojivé účinky na zápali. K rovnováhe napomáhajú nielen suchej a dehydrovanej pleti, ale dokonca aj mastnej.

Oleje riešia problémy hocijakého druhu: oživujú pleť, vyhladzujú vrásky, podporujú pružnosť pokožky, pomáhajú zahojiť jazvičky a majú hojivé účinky na zápaly. K rovnováhe napomáhajú nielen suchej a dehydrovanej pleti, ale dokonca aj mastnej.

 Väčšina žien si totiž myslí, že keď odstráni z pleti mastnotu, stane sa normálnou. Opak je však pravdou: pleť väčšinou reaguje tým, že sa mastí ešte viac, keďže sa snaží dohnať stratu. Keď ju vhodným olejom očistíte alebo jej nejaký dodáte, sama si ho bude vytvárať menej. Práve preto sa odporúča pri väčších problémoch, ako je akné, obmedzene používať takzvané adstrigentné pleťové vody s alkoholom. Oleje sú tiež vhodné pre veľmi citlivú pleť. Najvhodnejšia doba nanášania olejov na pleť a telo je večer, po tom čo si očistíte pleť a máte za sebou sprchu alebo kúpeľ.

 Tvár
Oleje na tvár tvorí súčasť dvojzložkových odličovacích prípravkov alebo fungujú ako masážne čistiace oleje. Niektoré sa nanášajú priamo na pleť, ale môžete sa stretnúť aj s olejom v kapsulkách. Ide väčšinou o jednorázové prípravky, ktoré obsahujú vitamíny. Či si olejček kupujete alebo pripravujete sami, vždy začnite tým, že ho v dlaniach zahrejete na teplotu tela. Potom si olej rovnomerne rozotrite po tvári, krku a dekolte. Procedúru zakončite jemným vklepkávaním končekmi prstov- olej sa tak lepšie vstrebe.

 Telo
Na telo skúste olejové kúpele alebo masážne olejové emulzie. Do kúpeľa môžete pridávať guličky naplnené olejovými substanciami alebo peny do kúpeľa na olejovej báze, ale dbajte na to, aby voda bola príjemne teplá a nie horúca.

Vlasy
Oleje môžete používať jednak na vlasy, jednak pri starostlivosti o podráždenú vlasovú pokožku. Na vlasoch funguje ako kondicionér alebo výživná maska, na rozdiel od týchto prípravkov však lepšie preniká do štruktúry vlasov. Oleje nanášajte na vlasy vždy po umytí. Hlavu si zabaľte do uteráka, aby mal olej šancu nejakú dobu pôsobiť.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.