Vráťte svojim vlasom hebkosť a lesk
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 24.9.2003 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Leto je veľmi príjemné ročné obdobie, ale vlasy počas letných dní dostávajú zabrať". Vlasové vlákno nemá prirodzenú obranyschopnosť, a preto podlieha vonkajším vplyvom. Na vlasy nepriaznivo pôsobia vysoké teploty, slnečné lúče, slaná a chlórová voda, vietor, piesok, ktoré vlas narúšajú a znižujú jeho prirodzenú kvalitu.

Po lete sú vlasy suchšie a jemnejšie
Leto je veľmi príjemné ročné obdobie, ale vlasy počas letných dní dostávajú zabrať". Vlasové vlákno nemá prirodzenú obranyschopnosť, a preto podlieha vonkajším vplyvom. Na vlasy nepriaznivo pôsobia vysoké teploty, slnečné lúče, slaná a chlórová voda, vietor, piesok, ktoré vlas narúšajú a znižujú jeho prirodzenú kvalitu. Spôsobujú vyblednutie farby, vysušenie vlasu a jeho stenčenie. Slnečné žiarenie síce vplýva na rýchlejší rast vlasov (prekrvenie vlasových korienkov pri sčervenení vlasovej pokožky), napriek tomu treba vlasy a vlasovú pokožku chrániť výrobkami, ktoré obsahujú UV filtre a zabraňujú tak prenikaniu slnečného žiarenia do štruktúry vlasu. Dôsledkom je lámavosť, zdrsnenie a oslabenie vlasu. Po lete je vlas spravidla poróznejší, suchší a jemnejší.

Vlasy potrebujú pravidelnú starostlivosť
Ak nevenujete vlasom dostatočnú pozornosť počas letnej sezóny, o to dôležitejšie je venovať sa im po lete. Balzamy, kúry, masky, zábaly im vrátia hebkosť a lesk. Treba si však dávať pozor na mechanické zaobchádzanie - nevhodný hrebeň alebo kefa s ostrými zubami môžu prispieť k zníženiu kvality vlasu. Na úpravu vlasov používajte hrebene a kefy so zaoblenými zúbkami a s antistatickou úpravou.

Pri ošetrovaní vlasov po lete je dôležité vybrať si správny prípravok
Kondicionér slúži iba na uľahčenie rozčesávania vlasov, balzam je obohatený o výživné látky, preto by ste ho mali používať po každom umytí. Na vlasy, ktoré treba po lete zregenerovať a oživiť, sú vhodné masky krémovej konzistencie, ktoré sa používajú ako zábaly. Najúčinnejšie pôsobia pri zahriatí, vhodná je ich aplikácia raz za 2 týždne. Vlasové kúry sú prípravky s obsahom regeneračných látok, ktoré si môžete urobiť aj doma, vhodnejšie je však zveriť sa do rúk odborníkom. Regeneračné kúry v ampuliach používané v kaderníctvach majú vyššiu koncentráciu regeneračných látok a sú účinnejšie. Často obsahujú tukové zložky, ktoré dostatočne premastia vlasy vysušené slnkom. Ak máte po lete veľmi zničené vlasy, vyskúšajte šokové kúry, ktoré sa aplikujú počas niekoľkých dní, aby sa aktívne látky mohli vrstviť na seba a vyplnili štruktúru vlasového vlákna.

Kvalitné vlasové prípravky obsahujú látky, ktoré posilňujú vlasy a prispievajú k ich regenerácii:
-Esenciálne oleje sú výťažky z rastlín a kvetov, ktoré vlasy chránia, posilňujú a zabraňujú štiepeniu ich končekov.
-Keratín vlasy spevňuje, preniká do pórovitých častí vlasu a vyrovná vlasovú štruktúru.
-Pantenol (provitamín B5) sa aplikuje ku korienkom vlasov, zabezpečuje výživu vlasových cibuliek a ich spevnenie.
-Kolagén viaže vodu, pôsobí ako hydratačná látka, zabezpečuje spevnenie a mäkkosť vlasu.

V súčasnosti si možno vybrať z bohatého spektra vlasových prípravkov určených na ošetrenie a renegeráciu vlasov. A možno po lete nastal čas aj na zmenu účesu - veď práve sa začína nová sezóna.


 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.