Sestry Norisové majú predkov Talianov aj Záhorákov
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 22.5.2003 00:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Podporiť staršiu sestru Soňu Norisovú na jej divadelnej premiére komédie Osem žien prišla z Prahy ďalšia úspešná herečka z rodiny Norisových, Zuzana. Kým Soňa dostáva na Slovensku v poslednom čase príležitosti najmä v divadle, hviezda filmového muzikálu Rebeli, Zuzka, sa v Čechách už takmer rok venuje najmä nakrúcaniu 13-dielneho televízneho seriálu na spôsob slávnych Aktov X.

Podporiť staršiu sestru Soňu Norisovú na jej divadelnej premiére  komédie Osem  žien  prišla  z Prahy ďalšia úspešná herečka z rodiny Norisových, Zuzana. Kým Soňa  dostáva  na  Slovensku v poslednom čase príležitosti najmä v divadle, hviezda filmového  muzikálu  Rebeli, Zuzka, sa v Čechách už takmer rok venuje najmä nakrúcaniu 13-dielneho televízneho  seriálu na spôsob slávnych Aktov X.

Rodičia úspešných herečiek mali aspoň na dva dni  obidve dcéry doma. Ako s úsmevom poznamenal otec rodiny, Miloslav Noris, kamaráti si ho  zvyknú doberať, ako k takým pekným dcéram vôbec prišiel. Možno však k tomu  prispeli aj  pestré korene, ktoré rodina má. Zaujímavé a na Slovensku netradičné priezvisko Noris totiž pochádza zo severného Talianska. "Pokiaľ viem, korene by sme mali  mať v Taliansku. Neďaleko Bergama pri jazere Lago di Garda je kúpeľné mestečko, odkiaľ by mal pochádzať rod  Norisových. Starý otec bol za čias Rakúsko-Uhorska kolár grófa Pállfyho. Robil kolesá  na koče. Zoznámil sa však s babkou, ktorá pochádzala zo Záhoria, a už tu zostal," spomína na rodinnú históriu Miloslav Noris, ktorý doteraz s manželkou žije na Záhorí v  neďalekých  Malackách.

 

Mladé herečky chceli od skladateľa Kaščáka vášeň a lásku

Veľa vášne, citu, lásky, energie, humoru a nadhľadu požadovali od  hudobníka  Michala  Kaščáka mladé herečky Danica Jurčová a Slávka Halčáková.  Hneď ako sa  dozvedeli,  že  práve líder populárnej skupiny Bez ladu a skladu má skladať  pesničku pre ich spoločnú postavu v divadelnej komédii Osem žien, zobrali mladé krásky aktivitu do svojich rúk.  "Keď Danica vychrlila na Miška všetky požiadavky, pozerala som sa na ňu, či to myslí  vážne,"  spomína na prvé "útoky" svojej kolegyne a kamarátky Slávka Halčáková. Ani ona  však skladateľa nenechala úplne na pokoji a pridávala mu pri komponovaní ďalšie požiadavky. "Až sme sa zľakli, že nám utečie," smiali sa aktívne herečky. Vášnivo atakovaný  skladateľ Kaščák to však po absolvovaní spolupráce nevidel až tak dramaticky.  "Vôbec som  nechcel utiecť, to si len dievčatá mysleli, lebo som sa tváril tak nenápadne. Ale bolo to  príjemné, lebo boli strašne milé, plné energie a to ma tešilo," hrdinsky zhodnotil  nedávnu  skladateľskú etapu Michal Kaščák, ktorý sa dokonca nebráni ani ďalšej spolupráci s  obidvoma príťažlivými herečkami. "Majú pekné hlasy, pekne spievajú,  rýchlo,  presne,  čisto aj s pekným výrazom, takže určite áno," konštatoval po premiére. Jediné, čo skladateľ  odmietol prezradiť, bolo, kde čerpal inšpiráciu pri komponovaní vyžadovanej vášne ...       



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.