Slávne ženy: Natalie Portmanová
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 20.7.2000 03:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Sedemnásťročná Natalie Pportmanová nie je len krásna a múdra ale aj mimoriadne nadaná. Túto skutočnosť dokázala po prvý raz keď mala jedenásť rokov a odvtedy svoje kvality neustále potvrdzuje.

Sedemnásťročná Natalie Pportmanová nie je len krásna a múdra ale aj mimoriadne nadaná. Túto skutočnosť dokázala po prvý raz keď mala jedenásť rokov a odvtedy svoje kvality neustále potvrdzuje.
Dvanásťročná sa prezentovala ako Matilda vo filme režiséra Luca Bessona Leon a dokázala zažiariť pri hercovi akým je Jean Reno. Svojim mimoriadnym talentom očarila aj Georgea Lucasa, ktorý ju vybral spomedzi tisícky uchádzačiek na hlavnú ženskú úlohu Hviezdnych vojen – Epizódy I. Kráľovná Amidala bola pritom pre ňu veľká neznáma rovnako ako celé Hviezdne vojny. Ako sama priznáva o Lucasovu ságu ság sa pred konkurzom vôbec nezaujímala. Myslela si, že má medzi uchádzačmi dokonale zžitými s terminológiou Hviezdnych vojen malé šance. Uspela. Pri podpise zmluvy na všetky tri novo pripravované časti Hviezdnych vojen mala štrnásť rokov.
Až po podpísaní zmluvy videla prvý raz Epizódy IV – VI. Napriek tomu sa úlohy kráľovnej Amidaly zhostila s mimoriadnou noblesou a panovníckou dôstojnosťou. Pomohli jej pri tom aj kostýmy. Dizajnéri ich pre ňu pripravili pod režisérovým vedením osem. Materiály, ktoré boli použité sú skutočne hodné kráľovnej – hodváb, kožušiny, zamat, zlatá výšivka a drahé kamene. Ich súčasťou sú aj rôzne lampy a iné výmysly neúnavného tvorcu nových svetov Georgea Lucasa. Boli také ťažké, že iné ako vzpriamené držanie tela a vyrovnané pohyby v nich ani neboli možné. Jediným „háčikom“ bola skutočnosť, že nakrúcanie Epizódy I sa odohrávalo pod páliacim Africkým slnkom a teploty v púšti vystupovali až do výšky päťdesiatich stupňov. Niet sa preto čo čudovať, že Natalie končila každý večer s bolesťami hlavy. Po nakrúcaní ju najviac tešilo, že trh je zaplavený hračkami z Hviezdnych vojen a deti sa môžu zabávať aj s jej plastovou podobou. Myslí si, že je nádherné robiť deťom radosť. Okrem toho je krásne, ak človeka v osemnástich rokoch prirovnávajú k Audrey Hepburnovej. Je vraj rovnako graciózna a žiarivá. Natalie síce nemá porovnávanie v láske, ale ak by sa chcela niekedy na nejakú herečku podobať je to práve Audrey. Preto „porovnávačom“ odpúšťa. Vraví však, že by sa na ňu nechcela podobať len výzorom, ale aj duchom. Veľmi ju dojalo, že sa Audrey pustila do intenzívneho boja za zlepšenie života detí v Afrike, čím dala svojej sláve skutočný zmysel. Dnes po zažiarení v Hviezdnych vojnách je aj Natalie idolom mnohých mladých dievčat, myslí si, že je to tým, že jej kráľovná ostala napriek obrovskej moci vždy čistá a úprimná. Natalie zasa napriek veľkej sláve ostala normálnou, skromnou mladou dievčinou so všednými priateľmi. A darí sa jej zachovať si odstup od bulvárnych časopisov. Možno preto, že jej úspech nie je založený na škandáloch.

Všetci režiséri, ktorí s ňou pracovali hovorili o nej s obdivom a s úctou. Má síce iba osemnásť, ale už spolupracovala s takými hviezdami ako Luca Besson, Al Pacino, Robert De Niro, či Woody Allen. Už dnes si vyberá úlohy a aj keby mala zomrieť od hladu, nehrala by v žiadnej nenáročnej sériovej rodinnej komédii.
Narodila sa v Jeruzaleme, keď mala tri roky, jej rodičia sa presťahovali do New Yorku, kde prežila celkom obyčajné destvo. Keď mala jedenásť rokov objavil ju v jednej pizzérii agent jednej modelingovej agentúry. V trinástich rokoch prijala úlohu v Leonovi. A odvtedy počúva len slová chvály. Od odborníkov aj od publika. Všetci sa nadchýnajú jej talentom, ona v šak ostáva skôr zdržanlivá pri vstupe do sveta hviezd. Chce si urobiť vysokú školu a tvrdí, že chce byť radšej múdra žena ako filmová herečka. Hoci sa teší na ďalšie nakrúcanie Hviezdnych vojen, chce si natrvalo zachovať svoje súkromie a istú anonymitu.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.