Módne ,,tangáče“ s cenzúrou
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 20.12.2002 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Nevychádzajú z módy, pretože sú sexi a nevidieť ich ani pod priliehavým oblečením. Lekári však vystríhajú: nosenie nohavičiek tanga, najmä v zime, môže vyvolať infekciu močového mechúra. Výrazne vykrojené spodné nohavičky sa pričiňujú k nákazám, pretože neumožňujú prísun vzduchu k oblasti rozkroku. Je to vina ich strihu: tenučký pásik tesne prilieha k pokožke medzi konečníkom a pošvou, čo podporuje nadmerné potenie. A teplé, vlhké prostredie je skutočný raj pre baktérie, ktoré sa vyskytujú v okolí močovodu. Mikróby sa rozmnožujú bleskovým tempom. Putujú do hlbín močových ciest a vyvolávajú zápaly. V bežných spodných nohavičkách takáto infekcia nehrozí, pretože rozkrok ostáva suchý. Celú vlhkosť vsaje materiál nohavičiek.

Nevychádzajú z módy, pretože sú sexi a nevidieť ich ani pod priliehavým oblečením. Lekári však vystríhajú: nosenie nohavičiek tanga, najmä v zime, môže vyvolať infekciu močového mechúra. Výrazne vykrojené spodné nohavičky sa pričiňujú k nákazám, pretože neumožňujú prísun vzduchu k oblasti rozkroku. Je to vina ich strihu: tenučký pásik tesne prilieha k pokožke medzi konečníkom a pošvou, čo podporuje nadmerné potenie. A teplé, vlhké prostredie je skutočný raj pre baktérie, ktoré sa vyskytujú v okolí močovodu. Mikróby sa rozmnožujú bleskovým tempom. Putujú do hlbín močových ciest a vyvolávajú zápaly. V bežných spodných nohavičkách takáto infekcia nehrozí, pretože rozkrok ostáva suchý. Celú vlhkosť vsaje materiál nohavičiek. 

Môžu poraniť pokožku
Príliš tesné nohavičky tanga môžu spôsobiť aj opary a bolestivé odreniny v okolí rozkroku. A pritom stačí malá ranka, aby sa drobné živočíchy, ktoré sa bežne nachádzajú v okolí konečníka, dostali do podkožného tkaniva a spôsobili bolestivý, hnisavý zápal. Nebezpečenstvo nákazy narastá, keď ste prechladnutá, pretože organizmus je oslabený a náchylnejší na podľahnutie chorobám.
Má váš partner radšej, ak si namiesto klasických bavlnených nohavičiek obliekate ,,tangáče“? Nuž, on z nich neochorie. Vy ste na nákazu omnoho náchylnejšia, pretože u žien sú močové cesty kratšie a ich ústie je bližšie ku konečníku.
Riziko ochorenia zvyšujú aj:
      -    Tesné džínsy nosené na holé telo a nohavičky so švíkom v rozkroku – rovnako ako    nohavičky tanga spôsobujú odieranie jemnej pokožky.
Parfémované mydlá, dezodoranty a gély,  ktoré používate na intímnu hygienu. Obsahujú chemické látky, ktoré takisto môžu podráždiť citlivú pokožku a vyvolať tzv. bezbaktériový zápal močových ciest.
Bielizeň z umelých vlákien. Pokožka v nej nemôže dýchať a je vlhká, čo uľahčuje život choroboplodným zárodkom. 

Počas zápalu močového mechúra:
1 Noste bavlnené, pohodlné nohavičky – okolie rozkroku by malo byť suché.
2 Pite veľa tekutín, dokonca aj 10 pohárov za hodinu. Pomôže vám, to vypláchnuť z organizmu baktérie.
3 Prechodne sa vzdajte kávy, alkoholu a štipľavých korenín – dráždia mechúr a sťažujú liečbu.
4 Nezadržiavajte moč –  pri vyprázdňovaní mechúra ho zároveň očisťujete od choroboplodných mikróbov.
5 Nemilujte sa – počas pohlavného styku sa baktérie rozširujú.
6 Utierajte sa vždy pohybom spredu do zadu – zníži to riziko prenosu baktérií z okolia konečníka k močovým cestám.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.