Prekliatie moletiek
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 25.11.2002 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Život je zlý. Po módnych mólach sa prechádzajú osôbky, ktorých váha pri výške 178 centimetrov neprevyšuje päťdesiatpäť kíl a pri tom je populácia čoraz obéznejšia. Ženy na Slovensku sú však známe tým, že chcú byť krásne a módne oblečené za každú cenu. Všeobecne vžitá predstava, že plnoštíhlu postavu treba predovšetkým zamaskovať, vedie k tomu, že moletkám sa v našich obchodoch ponúkajú iba veľmi voľné, takmer beztvaré kusy odevov.

Život je zlý. Po módnych mólach sa prechádzajú osôbky, ktorých váha pri výške 178 centimetrov neprevyšuje päťdesiatpäť kíl a pri tom je populácia čoraz obéznejšia. Ženy na Slovensku sú však známe tým, že chcú byť krásne a módne oblečené za každú cenu.  Všeobecne vžitá predstava, že plnoštíhlu postavu treba predovšetkým zamaskovať, vedie k tomu, že moletkám sa v našich obchodoch ponúkajú iba veľmi voľné, takmer beztvaré kusy odevov.

V momente, keď sa moletná žena blíži ku pôvabne vyzerajúcemu kusu odevu, vyštartuje za ňou predavačka s hrôzou v očiach , s výkrikom „to vám nemôže byť dobré“. To v niektorých moletkách vyvolá automatickú rezignáciu a v tých ostatných zasa vzplanie spravodlivý hnev, ktorý ich núti vychádzať na ulicu v nepredstaviteľných kreáciách. A pritom je to také jednoduché. Stačí dodržiavať pár základných zásad. Mnohí muži milujú každý kilogram tela svojej manželky, či milenky a jej zoštíhlenie považujú za osobnú prehru.  

Napriek tomu pre moletky platí v obliekaní  umiernenosť: Ak máte pár kíl navyše nemali by ste príliš experimentovať so vzormi. Z farieb sú pre vás ideálnejšie tmavé. Mimoriadne krásna však môžete byť v červenej, okrovej a iných farbách jesene. Vyhýbať by ste sa mali bielej a priečnym pruhom.
Vhodný štýl: Jediná vec, ktorej by ste sa mali vyhnúť je nekultivovanosť. Rovnako vám sadne športový, elegantný aj mestský štýl. Nemali by ste sa však nechať zviesť k módnym výstrelkom. Určite je na vašom tele niečo nádherné – buď sú to mimoriadne prsia, alebo zaujímavo tvarované nohy, či zadok. K tejto časti by ste mali pritiahnuť pohľady mužov.

Formálny vzhľad – do práce je pre vás ideálny nohavicový kostým. Dôležité je vybrať si kvalitný materiál – výborné sú jemne štruktúrované tkaniny a zaujímavé vzory, ktoré odpútajú od širších stehien. Vaše nohavice by mali byť dlhé s rovným strihom. Na vrch si dajte blejzer, košeľový kabátik, či kardigan vhodne prekrývajúci sedaciu časť. Veľkou výhodou je, ak má dĺžku k hornej časti stehien. Mimoriadne dobre však budete vyzerať aj v dlhej rovnej sukni. Žiadne volány, ale ani vrecový strih. Všetko pekne priliehavé . Nemáte sa predsa za čo hanbiť.   
Voľný čas – je najlepšie stráviť v pohodlnom odeve. Perfektne vyzerajú uvoľnené košeľové kabátiky, sukne  s viazačkou, len žiadne vyťahané tričká.  Ležérny štýl, pri ktorom využijete na ramenách užší a k pásu rozširujúci  strih k tomu  rovné nohavice zo splývavého materiálu. Ak sa zababúšite do hrubého prešívaného bundového kabátika, či vestičky s kožušinovým golierom neurobíte chybu. Aj keď je to model, v ktorom vyzerá aj anorektička tlstá, môže to byť zámer.

Náš tip - opäť sa do módy vrátili košeľové šaty. Dajú sa nosiť samostatne alebo kombinovať s nohavicami či sukňou.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.