Chcete mať ešte krajšiu postavu?
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 8.11.2002 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ak pravidelne cvičíte, potrebuje vaše telo energiu, aby ste mali silu cvičiť dlhšie a intenzívnejšie. Najzdravšou alternatívou je nízkotučná a vyvážená diéta. Nemali by ste ale zabúdať ani na výživné tyčinky a iné energetické doplnky, ako aj vitamíny. Ponúkame vám niekoľko profesionálnych rád, ktoré vám cestu za krajšou postavou uľahčia.

Ak pravidelne cvičíte, potrebuje vaše telo  energiu, aby ste mali silu cvičiť dlhšie a intenzívnejšie. Najzdravšou alternatívou je nízkotučná a vyvážená diéta. Nemali by ste ale zabúdať ani na výživné tyčinky a iné energetické doplnky, ako aj vitamíny. Ponúkame vám niekoľko profesionálnych rád, ktoré vám cestu za krajšou postavou uľahčia.

1 Energetické života budiče
Množiace sa prípady mentálnej anorexie a žien zdeptaných drastickými diétami posunuli diéty od jedlu k cvičeniu. Vaše telo potrebuje, aby ste mu denne dodali určité množstvo kalórií, ale nie také, ktoré sa začnú ukladať v podobe tuku. Preto sa vyhnite všetkému, čo má maximálny počet kalórií a minimálnu výživnú hodnotu. Napríklad čokoládové bonbóny obsahujú ťažké cukry, na ktorých odbúranie spotrebuje telo viac energie,  takže výsledný efekt  je iba ten, že ste ešte viac unavená.

2 Doprajte si trochu proteínov
Jedlo vám pomôže zvýšiť hladinu cukru v krvi, takže budete mať dlhšiu dobu dostatok energie. Prestanete túžiť po doplnení síl sladkosťami. Snažte sa konzumovať také potraviny, ktoré obsahujú menšie množstvá proteínov, ale aj tukov. Ideálne sú fazuľky, tuniak... Dôležitý je aj pitný režim. Najmä v lete by ste mali vypiť až osem pohárov vody.

3 Siahnite po vitamínoch
Vitamíny A, C a E, užívané denne, pomáhajú svalom spaľovať energiu a umožnia vám cvičiť dlhšie a efektívnejšie. Záleží iba na vás, či vyskúšate tabletky energetického doplnku na báze zlúčeniny chrómu. Výskumy tvrdia, že pomáha ovplyvniť našu chuť do jedla. Rozhodne prijímajte chróm v rámci svojej diéty. Jedálny lístok postavte hlavne na ovocí, mlieku, kuracom a hovädzom mäsku.

4 Urobte si prestávku na kávu
Jedna šálka kofeínovej kávy denne, vypitá 20 minút pred cvičením, vám môže poslúžiť ako podporný energetický zdroj. Kofeín vám svojimi stimulačnými účinkami pomôže cvičiť dlhšie a intenzívnejšie.

5 Je čas na jedlo
Nezabúdajte na desiatu. Ak ste zvyknutá cvičiť na lačno, /Čo nie je ideálne. Lepšie je dve hodiny pred cvičením skonzumovať dávku proteínov/, zjedzte aspoň jeden pomaranč a vypite pohár vody. Po cvičení si potom pripravte ľahké  jedlo. Keď mierite do telocvične rovno z práce, zjedzte hlavné jedlo okolo štvrtej hodiny popoludní. Na večeru si potom dajte čerstvý zeleninový šalát. Odporúča sa zjesť správne vyvážené jedlo do 90 minút po cvičení. Dôvod je prostý: pri cvičení sa v svaloch vytvárajú menšie trhlinky. Vstrebaním všetkých dôležitých živín im pomáhate, aby sa samy zocelili, preto vaše svaly získajú novú silu. A vy nepodľahnete „svalovici“.


 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.