Skroťte svoje vlasy!
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 15.10.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Určite vám záleží na tom, ako vyzerajú vaše vlasy. Skúšate rôzne strihy, účesy aj farby a možno ste prekvapená, ako nevyspytatelne sa vlasy vedia správať. Tu je návod, ktorý vám pomôže skrotiť ich raz a navždy.

Určite vám záleží na tom, ako vyzerajú vaše vlasy. Skúšate rôzne strihy, účesy aj farby a možno ste prekvapená, ako nevyspytatelne sa vlasy vedia správať. Tu je návod, ktorý vám pomôže skrotiť ich raz a navždy.
Spoločnú máme ešte jednu túžbu. Chceme mať vlasy zdravé a lesklé. Možno, že tie vaše na tom nie sú práve najlepšie. Tak už na nič nečakajte! Odhaľte príčinu strateného zdravia vašich vlasov a naordinujte im potrebnú liečebnú kúru.

Rozštiepené končeky
Nepravidelne zastrihávané konce v dĺžke po ramená majú najmenej dva roky. Ak sa štiepia po celej dĺžke, sú navyše dehydrované a suché. S pribúdajúcim vekom sa vlasová cibuľka poškodzuje a keď sa kôra vlasu obnaží, vlas stráca pružnosť, vlhkosť a štiepi sa. Ak sa vlasy lámu po dĺžke tváre, môže byť na vine aj agresívny styling. Možno ste však objavili poškodené vlasy iba na tej časti hlavy, na ktorej spíte. Problémom môže byť váš vankúš.  Bavlnené a polyesterové vankúše majú drsný povrch a môžu spôsobiť zamotávanie a lámanie vlasov. Čo treba urobiť v takom prípade? Najlepšie riešenie je vyhľadať kaderníka a vlasy si nechať zastrihnúť minimálne o centimeter. Neskôr preventívne každých šesť až osem týždňov. Používajte jemný hrebeň z prírodných materiálov. Gumové alebo kovové hrebene vlasy lámu. Ak sa vaše jemné vlasy neznesú s posteľnou bielizňou, vymeňte svoju bavlnenú obliečku za saténovú. Dlhé vlasy na noc zaplietajte do voľného vrkoča s látkovou gumičkou.

Mdlé vlasy bez lesku
Sú vaše vlasy akoby neživé a stratili lesk?  Asi to preháňate so stylingovými výrobkami a trávite priveľa času na slnku alebo v zafajčených priestoroch. Slnečné žiarenie vyťahuje z vlasov proteín a ich povrch je potom príliš drsný. Stylingové prípravky a dym sa na vlasy prichytia a nechávajú ich mdlé a nepríjemné na dotyk. Preto používajte výrobky na zvýšenie lesku s vysokým obsahom silikónu. Ako treba postupovať? Raz týždenne si vlasy umyte detoxikačným šampónom na obnovenie lesku  vlasov. Pred slnkom a chladom si chráňte hlavu klobúkmi, čiapkami  alebo šatkou a používajte kondicionér.

Suché vlasy s lupinami
Suchá alebo príliš mastná pokožka hlavy je väčšinou dedičná záležitosť. Nesnažme sa ale všetko zvaliť na genetický kód. Lupiny ste si pokojne mohli ,,zadovážiť“ aj sama.  Možno sa často a príliš intenzívne opaľujete, používate nekvalitné šampóny alebo stylingové prípravky s obsahom alkoholu. Tieto vlasy aj pokožku hlavy veľmi rýchlo vysušujú. A čo s tým? Rýchlo sa postarajte o hydratáciu pokožky na hlave. Prejdite na nové hydratačné šampóny , ktoré vám vlasy jemne umyjú a pokožke hlavy opäť vrátia potrebnú vlhkosť. 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.