Diéty podľa zverokruhu
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 4.10.2002 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Na radách astrológov, aby sme si upravili jedálny lístok podľa svojho znamenia zverokruhu, naozaj niečo je. Máte chuť to vyskúšať?

Na radách astrológov, aby sme si upravili jedálny lístok podľa svojho znamenia zverokruhu, naozaj niečo je. Máte chuť to vyskúšať?

BARANOM prospeje, ak dajú prednosť tým potravinám, ktoré obsahujú veľa železa a draslíka. Na ich tanieri by pravidelne nemal chýbať špenát, zemiaky, kapusta, petržlen aj s vňaťou, banány a orechy.
BÝCI by si mali každý deň na tanier naložiť čo najviac zeleniny (môže byť aj v podobe polievky). Rovnako dôležité sú pre nich lesné jahody. Zato na údeniny by mali radšej zabudnúť a dopriať si ich iba výnimočne.
BLÍŽENCI mávajú zvýšenú potrebu fosforu, preto by mali na svoj jedálny lístok pravidelne zaraďovať ryby, huby, obilniny a ovsené vločky. Ideálnou kombináciou je pre nich ovsená kaša so zeleninovým šalátom.
RACI si najštýlovejšie pochutnajú na rybách, morských plodoch, krevetách alebo morských riasach. Práve tieto totiž obsahujú jód,  nevyhnutný pre správnu činnosť štítnej žľazy.  Z ovocia by si mali vyberať predovšetkým broskyne, marhule, melóny a hrozno.
LEVI sa budú vo svojej koži cítiť najlepšie, ak budú mať zaistený dostatočný prísun horčíka. To znamená konzumovať veľa mandlí, fíg, ale nevyhýbať sa ani kapuste, čiernej reďkvičke a petržlenu.
PANNY často trpia nedostatkom vápnika a vitamínov: preto by na ich stole nikdy nemali chýbať mlieko a mliečne výrobky, rovnako ako najrôznejšie druhy zeleniny.
VÁHY si musia dávať pozor, aby im nechýbal fosfor a rovnako ako Blíženci by mali pravidelne konzumovať ryby a ovsené vločky.
ŠKORPIÓNI vašimi favoritmi by mali byť špenát, karfiol a cibuľa! A k tomu vajíčka a pečeň, pretože vám dodajú potrebné železo a draslík.
STRELCI urobia najlepšie, ak budú uprednostňovať jahody, čučoriedky a maliny.
KOZOROŽCI  si zaistia správnu činnosť žalúdka a tráviacej sústavy každodennou dávkou zeleniny a ovocia.
VODNÁRI základ vášho jedálneho lístka by mali tvoriť všetky druhy obilnín a mliečnych kaší.
RYBY sa nepomýlia, keď siahnu po plodoch mora, ale najmä po treske, pretože je bohatým zdrojom vitamínov A a D.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.