Čo tak zmeniť sa ?
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 27.8.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Neviete sa nadobro zbaviť nejakého zlozvyku? V takom prípade si priznajte čiastočnú porážku – čiastočnú preto, lebo zlozvyk môžete aspoň zmeniť na menej škodlivý návyk. Vyskúšajte jednoduché spôsoby, ako pomôcť svojmu zdraviu.

Neviete sa nadobro zbaviť nejakého zlozvyku?  V takom prípade si priznajte čiastočnú porážku – čiastočnú preto, lebo zlozvyk môžete aspoň zmeniť na menej škodlivý návyk. Vyskúšajte jednoduché spôsoby,  ako pomôcť svojmu zdraviu.

Čo namiesto tyčinky?
Čokoládová tyčinka vám síce skutočne dodá energiu a zlepší náladu, ale zároveň dodá organizmu aj škodlivé tuky. Spojenie tukov a cukru okrem toho spôsobia, že rýchlo priberiete na váhe. Namiesto čokoládovej tyčinky radšej vypite kávu sladenú cukrom alebo čaj s medom. Zdravší je med. Je menej kalorický  ako cukor a obsahuje provitamín A, ktorý brzdí rozvoj baktérií v tráviacej sústave a pomáha pri trávení. V horúcich nápojoch však stráca svoje vlastnosti, preto by sme ho mali pridávať do vlažných alebo chladných nápojov.

Pokožka musí vždy dýchať
Zvykli ste si na každodenné používanie podkladu? Viete aj to, že v teplejších dňoch môžu upchať póry a vytvoriť ideálne podmienky pre vznik  vyrážok? Ak nechcete vyzerať bledo a zároveň umožniť pokožke dýchať, v lete vymeňte podklad za samoopaľovací krém. On síce tiež zanechá na pokožke tenučký závoj, ale umožní prenikať omnoho väčším dávkam kyslíka. Takto doprajte  svojej pokožke zhlboka dýchať aspoň niekoľko dní v mesiaci.

Nemôžete nejesť zmrzlinu?
Tradičná zmrzlina je kalorická bomba – tuk a cukor spôsobujú, že po zmrzlinovom dezerte sa tu i tam zahniezdi trocha podkožného tuku. Čo keby ste vyskúšali mrazenú ovocnú dreň ? Aj keď je sladučká, obsahuje o 150 kcal menej ako vanilkový nanuk, pretože neobsahuje tuk.

Niečo pre milovníčky televízie
Zbožňujete celé hodiny vysedávať pred televízorom? Namiesto nečinného sedenia môžete aj v tomto  čase urobiť  niečo pre svoje zdravie – hniesť v ruke gumovú loptičku a zlepšiť tak cirkuláciu krvi a lymfy, alebo si masírovať chodidlá špeciálnym dreveným masážnym strojčekom.  Takisto môžete ,,jazdiť“ na stacionárnom bicykli alebo chodiť na stepperi. Takto neprídete o  obľúbené programy a zároveň schudnete a vypracujete si pružné telo.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.