Pizza Italiana
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 6.8.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

15 Pl polohrubej múky, 1 Pl oleja, štipka soli a čierneho korenia, 1 ks droždia, šampiňóny, 1 plechovku kukurice, 100g syr (mozarella alebo iný tučný syr), pizzové korenie 1 ks zelenej papriky, olivy, šunka, slaninka atď. podľa chuti

15 Pl polohrubej múky, 1 Pl oleja, štipka soli a čierneho korenia, 1 ks droždia, šampiňóny, 1 plechovku kukurice, 100g syr (mozarella alebo iný tučný syr), pizzové korenie  1 ks zelenej papriky, olivy, šunka, slaninka atď. podľa chuti

Do 1 dl vlažnej vody, v ktorej sme rozmiešali lyžičku cukru, vložíme droždie a necháme ho vykysnúť. Medzitým si prichystáme zvyšok tj. nakrájame papriku, necháme poriadne odtiecť  kukuricu zo šťavy, šampiňóny nakrájame na plátky,  nastrúhame syr, pokrájame slaninku atď. Keď nám pekne nakysne droždie do veľkej misy prichystáme si 15 Pl polohrubej múky spolu s 1 Pl oleja a čierneho korenia zmiešaného so štipkou soli. Droždie vlejeme do misy a postupne po troške dolievame vlažnú vodu tak, aby cesto bolo nadýchané. Cesto musíme poriadne vymiesiť a potom ho uložíme kysnúť. Medzitým vymastíme plech a necháme zohriať rúru. Keď nám vykysne cesto, roztiahneme ho na plech a štetcom ho naolejujeme. Potom ho natrieme  kečupom alebo pretlakom a postupne dávame naň všetky ingrediencie  podľa chuti. Cesto pečieme v rúre asi  20 min.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.