Desať ciest k štíhlemu letu
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 1.7.2002 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Stojíte v plavkách pred zrkadlom a pýtate sa: „Kde a podeli úzke boky a ploché brucho? Stokrát za rok ste si sľubovali že schudnete, a výsledok nikde. Uvidíte – tentoraz to bude inak! V lete je omnoho ľahšie zhodiť nadbytočné kilogramy. Jeme nízkokalorické ovocie a zeleninu, viac pijeme, máme slabší apetít. Preto ak sa v tomto období odhodlane pustíte do chudnutia, máte úspech zaručený. Ako?

Stojíte v plavkách pred zrkadlom a pýtate sa: „Kde a podeli úzke boky a ploché brucho?   Stokrát za rok ste si sľubovali že schudnete, a výsledok nikde. Uvidíte – tentoraz to bude inak! V lete je omnoho ľahšie zhodiť nadbytočné kilogramy. Jeme nízkokalorické ovocie a zeleninu, viac pijeme, máme slabší apetít. Preto ak sa v tomto období odhodlane pustíte do chudnutia, máte úspech zaručený. Ako?


1 Buďte realistka
Nejde o to, aby ste chudli v rekordnom tempe a mučili sa drastickú diétou. Najvhodnejšie je naplánovať si chudnutie tak, aby ste nestratili viac ako 0,5 – 1 kg týždenne. To znamená, že denne by ste nemali zjesť viac ako 1200 kcal. Počas troch letných mesiacov sa tak bez poškodenia zdravia môžete zbaviť 6 – 10 kg!
2 Robte si zápisky
Každý deň si poctivo zapíšte  všetko, čo zjete – aj tú najmenšiu redkvičku. Večer, skôr ako pôjdete spať, spočítajte všetky kalórie. Keď zbadáte, že ste si dopriali viac ako uvedených 1200 kcal, druhý deň sa budete viac snažiť.
3 Nerobte to sama
Skúste držať diétu spolu s kamarátkou, bude sa vám bojovať ľahšie. Okrem toho jedna druhú podporíte a postrážite, ak jednu z vás začne príliš lákať smotanová zmrzlina.
4 Čo najviac sa hýbte
Pohyb urýchľuje spaľovanie tukového tkaniva. Najrýchlejšie budete chudnúť, ak si aspoň trikrát týždenne po dvadsať minút zacvičíte . Pre spestrenie môžete napr. skákať cez švihadlo, podvečer sadnúť na bicykel, nuž a  v lete sa patrí – plávať, plávať, plávať. Čím je voda studenšia, a čím dlhšie ste v nej, o to viac kalórií odbúrate.
5 Pite, koľko chcete
Denne by ste mali vypiť najmenej 2 l tekutín. Najlepšie nesýtenej minerálky, ktorá zrýchľuje trávenie. Vyhýbajte sa sladeným nápojom a pivu – priberá sa z nich.
6 Hodnoťte svoj apetít
Použite škálu od 1 do 10. 10 – to je maximálny hlad, 12 – plný žalúdok.  Snažte sa  začať jesť až pri 7, nikdy nie skôr. Prudkým návalom maškrtnosti sa najlepšie vyhnete tak, že budete jesť v rovnakých časových intervaloch,  napr. päť menších porcií každé 2-3 hodiny.  Večeru zjedzte najneskôr o 19,00, inak váš organizmus nestihne spáliť prijaté kalórie pred spánkom  a začne si ich odkladať do tukového tkaniva.
8 Vyhýbajte sa maškrtám
Čo robiť, keď máte veľkú chuť na niečo sladkého? Neodopierajte si, ale namiesto koláčika alebo čokoládovej tyčinky siahnite po ovocnej žuvačke, alebo v krajnom prípade po sušienke bez cukru alebo nízkokalorickom jogurte.
9 Odstavte soľ
Podporuje hromadenie vody v organizme a v konečnom dôsledku je telo opuchnutejšie a ťažšie. Potraviny s vysokým obsahom soli (klobáska, údené ryby, polievky v prášku, hotové omáčky) ohraničte na minimum. Tak sa váš organizmus rýchlo zbaví nadmerného množstva vody a vy sa začnete cítiť ľahká ako pierko.
10 Odmeňujte sa
Raz týždenne sa postavte na váhu. Ak zaznamenáte čo len malý úspech, odmeňte sa za svoju silnú vôľu malým darčekom, napr. novým rúžom alebo lakom na nechty. Sú to síce len maličkosti, ale motivujú k ďalšiemu úsiliu. Darček môže mať aj podobu príma sexu, alebo zdravého flirtu.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.