Vydiera vás váš muž?
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 21.6.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Poslanci ani na program poslednej schôdze parlamentu, v tomto volebnom období, nezaradili na rokovanie /vďaka KDH / zákon, ktorý by aspoň na papieri bránil diskriminácii kvôli pohlaviu. Aj keď sa navonok zdá, že rovnoprávnosť žien a mužov u nás existuje, je to klam. Určite, v Afganistane sú na tom horšie, ale v rámci Európy sa nemáme čím chváliť. Každá piata manželka je týraná, muži zarábajú vo všetkých povolaniach viac ako ženy, v parlamente máme 14% žien, školstvo a zdravotníctvo, kde pracuje najviac žien, sú najhoršie platené a sú na chvoste záujmu vlády…Každá z vás určite pozná ďalšie príklady diskriminácie. Čo s tým, ak je tyrania nenápadná a zdanlivo / aspoň na slovenské pomery/ logická?


Poslanci ani na program poslednej schôdze parlamentu, v tomto volebnom období, nezaradili na rokovanie /vďaka KDH / zákon, ktorý by aspoň na papieri bránil diskriminácii kvôli pohlaviu. Aj keď sa navonok zdá, že rovnoprávnosť žien a mužov u nás existuje, je to klam. Určite, v Afganistane sú na tom horšie, ale v rámci Európy sa nemáme čím chváliť. Každá piata manželka je týraná, muži zarábajú vo všetkých povolaniach viac ako ženy, v parlamente máme 14% žien, školstvo a zdravotníctvo, kde pracuje najviac žien, sú najhoršie platené a sú na chvoste záujmu vlády…Každá z vás určite pozná ďalšie príklady diskriminácie. Čo s tým, ak je tyrania nenápadná a zdanlivo / aspoň na slovenské pomery/  logická?

Vyčíta vám manžel, že zarába viac ako vy a núti vás, aby ste ho preto poslúchali? Nedajte sa! Psychické vydieranie zo strany manželov, ktorí nosia domov viac peňazí, je u nás podľa psychoterapeutov pomerne častá záležitosť.  Najprv vzbudia v žene pocit menejcennosti, aby si ju takzvane poistili a potom si z nej urobia slúžku.  Žena často ani nezistí, že manžel s ňou zaobchádza hrubo. Cíti vďačnosť a zdá sa jej to normálne. To však je veľký omyl. Takéto správanie normálne nie je a žiadna žena by ho nemala znášať. Len preto, že muž má lepšie platené zamestnanie, nemá právo správať sa  k nej ako k poslednej slúžke, ponižovať ju, urážať ju rečami o tom, že ju živí a dokazovať si tak svoju mužnosť.
Ak sa muž začne meniť na despotu, dajte mu hneď na začiatku jasne najavo, že takto s vami zaobchádzať nebude. Dôležité je, vzoprieť sa mu hneď na začiatku, pretože, keď raz ustúpite, neskôr sa z toho vyhrabete už len ťažko.  Ak už raz ochutná moc, buďte si istá, že sa mu to zapáči. V prvej fáze nemôžete urobiť nič iné, iba s ním o tom hovoriť. Uvarte nejakú dobrú večeru, kúpte fľašku vína a dajte na stôl sviečky. Intímna atmosféra je pre manželský rozhovor najlepšia.  Najskôr začnite o tom, na čo máte obaja pekné spomienky, čo vám robí radosť.  Napríklad o vlaňajšej dovolenke, o úspechu vašich detí alebo o poslednom milovaní.   Až potom nasmerujte rozhovor k tomu, čo sa vám na spoločnom živote páči, čo nie a čo vás trápi. Takisto nezabudnite navrhnúť nejaké konštruktívne riešenie. Ufňukané sťažovanie a výčitky by boli nanič. Tým ho iba viac podráždite. Ak si nebudete vedieť dať rady ani tak, skúste zájsť za odborníkom. Nepripusťte však, aby vec riešili za vás iní. Napr: mamička, svokra, priateľka atď. Ak sa napriek sľubom stav nezmení, alebo sa bude zhoršovať, pokojne podajte o rozvod. Samota je určite lepšia ako otroctvo. Pre vás nie? Nuž , potom sa nečudujte!



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.