Chudé bravčové s plnenými šampiňónmi
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 10.6.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

12 veľkých šampiňónov, 1 lyžička a 1 lyžica masla, ¼ l suchého bieleho vína, soľ, 1 cibuľa, 50g šunky, 50g strúhaného syra, 750g bravčových medailónov, trocha šalvie, ½ lyžičky mletého bieleho korenia, 1 lyžica maslovej masti

12 veľkých šampiňónov, 1 lyžička a 1 lyžica masla, ¼ l suchého bieleho vína, soľ, 1 cibuľa, 50g šunky, 50g strúhaného syra, 750g bravčových medailónov, trocha šalvie, ½ lyžičky mletého bieleho korenia, 1 lyžica maslovej masti

Huby očistíme a oddelíme nožičky. Klobúky asi 15 minút podusíme na lyžičke masla, vína a troške soli. Nakrájame nožičky z húb, očistenú cibuľu a šunku. Huby a cibuľu podusíme na lyžici masla. Premiešame so šunkou, syrom a dochutíme. Touto zmesou naplníme klobúky a poukladáme ich do zapekacej misy. Podlejeme troškou vína a vložíme do rúry. Mäso ponatierame šalviou, korením a soľou a na maslovej masti ho zo všetkých strán opečieme dohneda. Podlejeme vínom do výšky 0,5 cm a prikryté za občasného otáčania asi 20 minút dusíme.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.