Ako sa vyvarovať osudovým chybám (Niečo ako rada)
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 31.5.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Moja kamarátka sa opäť zaľúbila. Po rozvode, ktorý „úspešne“ absolvovala pred dvoma rokmi, je to už tretí raz. Všetko sa samozrejme vždy vyvíja v rovnakej špirále. Zasa je Michal najlepší človek, akého kedy stretla. Je jedinečný v práci, v sexe, aj vo vzťahu k ľuďom okolo seba. Veľmi si ho váži. Len sa bojí , aby to aj tentoraz nedopadlo tak ako predtým s Paľom, Jožom, Milanom a Rasťom-jej exmanželom.

Moja kamarátka sa opäť zaľúbila. Po rozvode, ktorý „úspešne“ absolvovala pred dvoma rokmi,  je to už tretí raz. Všetko sa samozrejme vždy vyvíja v rovnakej špirále. Zasa je Michal najlepší človek, akého kedy stretla. Je jedinečný v práci, v sexe, aj vo vzťahu k ľuďom okolo seba. Veľmi si ho váži. Len sa bojí , aby to aj tentoraz nedopadlo tak ako predtým s Paľom, Jožom, Milanom a Rasťom-jej exmanželom.

Muž nedokáže žiť len pre lásku
Ja mám tiež obavy z toho, že sa história bude opakovať. Sylvia totiž celý život kopíruje vlastnosti a spôsob života svojich vyvolených. Neakceptuje, že muži majú v živote aj iné ciele, ako sedieť pri sukni milovanej ženy, ale to nie je  jediná chyba, ktorú pácha v partnerstve.

Muž neznáša prehnanú starostlivosť a dvorenie
V túžbe po láske a v strachu zo samoty sa dopúšťa ešte väčšej katastrofy. Neustále sa potrebuje svojmu drahému ozývať, ubezpečuje ho denne niekoľko razy o svojej láske a oddanosti, rozpráva mu na minútu presne, čo práve robí a ako pri tom na neho myslí. Zo začiatku je to pre jej milých  nový, zaujímavý prvok, ale po troch mesiacoch je to už absolútna otrava. Vtedy si jej partner uvedomí, že Sylvia nemá vlastnú hodnotu, že na potvrdenie svojej dôležitosti potrebuje jeho. Pre mnohých mužov je to zbytočná záťaž a súčasne veľká zodpovednosť, pre iných raj. Konečne majú na kom uplatniť boj so svojimi komplexmi.

Nechcite vzťahom zabiť samotu , ani zmeniť muža
Nadobudla som dojem, že Sylvia sa omotá ako liana okolo každého muža, ktorý prejaví záujem stráviť s ňou pár chvíľ. Neskôr si ho zidealizuje,  jeho chyby vôbec nevidí, alebo si myslí, že ona bude tá, ktorá ho zmení, lebo : „ona ho miluje tak, ako ešte nikto.“ Pravá láska však predpokladá isté kvality z oboch strán. Inak je to vášeň a tá nikdy neprináša pokoj, ani pohodu a šťastie.Tešili by ste sa, keby si takéhoto partnera našla vaša dcéra? Keďže Sylvia nie je hlúpa. Občas zahlodá na jej nebi bez mráčika drobný červ. Vtedy jej poradím, aby sa spýtala, či by bola šťastná, keby jej  dcérka mala takéhoto muža po svojom boku.

Muži milujú „ful servis“
Najväčšou Sylviinou chybou je, že si partnera nasťahuje do bytu hneď prvý mesiac známosti. Vraj tak najlepšie cíti jeho prínos a blízkosť  partnera jej robí vyslovene dobre. Kým sa ona vyhrieva prilepená na partnerovi, on v pohode sleduje telku, má navarené, oprané, ožehlené a je mu sveta žiť. Nemusí kupovať lístky do kina, obliekať sa „do slušných“ šiat, starať sa o program a odprevádzať ju domov. To znamená, že nemusí loviť, čím zlenivie a viac spí „ako pracuje“. Sylvia zúri a neuvedomuje si, že šikmú plochu nakláňa ona.

Nič nevidí, nič nepočuje
Pravdou je, že v spoločnej domácnosti by mohla rýchlejšie zistiť, s kým má tú česť, lenže ona zo strachu, aby ju neopustil, nič nevidí a nič nepočuje. Ani jeho egoizmus, záľubu v pive, ani grobiánstvo. Jej veta: Nikto nie je dokonalý, ma privádza do hystérie. Je takmer tak zúfalá, ako jej túžba otehotnieť, aby si „svojho milovaného“ udržala naveky. Naposledy bola na interrupcii pri poslednom rozchode. Rasťo o svadbe a deťoch nechcel ani počuť. Ani vtedy mu nedokázala povedať, aby zmizol. Musela to urobiť jej matka. Sylvia tvrdila, že keď bude tolerantná a zhovievavá, on sa zmení. To isto, na ešte väčšieho grobiána.


Neobviňujte sa!
Najhoršie je, že moja milá priateľka sa vždy obviňuje za to, že jej zlyhal vzťah. Keby bola milšia, krajšia, lepšia, tolerantnejšia, usilovnejšia, milujúcejšia...nebol by ju opustil. Nikdy sa nepozrie na to, koho si našla a prečo.Zdá sa, že na to, aby uzavrela bludný kruh nešťastných lások, bude musieť zmeniť pohľad na seba, svoj život, partnerov. A hlavne musí objaviť, že zdrojom hrdosti a lásky je ona sama.
Ako ste na tom vy?



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.