10 spôsobov, ako doceniť vlastný výzor
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 29.5.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Stačí, ak sa zamyslíte nad tým, aké fantastické a dokonalé zariadenie je vaše telo, ktoré vám pomáha realizovať plány a sny. Onedlho ho začnete akceptovať, hľadieť a myslieť naň s úctou, akú si právom zaslúži. Nemusíte preto chudnúť, ani si dať operovať nos! Namiesto toho by ste sa mali koncentrovať na zmenu postoja a naučiť sa myslieť na svoje telo v dobrom. Psychológovia tvrdia, že to vôbec nie je ťažké. Ako na to?

Stačí, ak sa zamyslíte nad tým, aké fantastické a dokonalé  zariadenie je vaše telo, ktoré vám pomáha realizovať plány a sny. Onedlho ho začnete akceptovať,  hľadieť a myslieť naň s úctou,  akú si právom zaslúži. Nemusíte preto chudnúť, ani si dať operovať nos! Namiesto toho by ste sa mali koncentrovať na zmenu postoja a naučiť sa myslieť na svoje telo v dobrom.  Psychológovia tvrdia, že to vôbec nie je ťažké. Ako na to?

 

1 Všimnite si a doceňte, čoho všetkého je vaše telo schopné. Naučte sa tešiť z tých obdivuhodných vecí, ktoré robí vaše telo – dýcha, behá, trávi, delí, spája, hľadí, tancuje...Uvedomujete si, o koľko chudobnejší a nešťastnejší by bol náš život bez toho všetkého?
2 Napíšte si zoznam desiatich vecí, ktoré na sebe máte rada. Podmienka: musia to byť veci, ktoré nie sú spojené s vašim vzhľadom! (Napr.som dobrá matka, som jednička vo svojej profesii a pod.) Ak vás pochytia pochybnosti a pesimizmus, prečítajte si, čo ste napísali.
3 Začnite sa vnímať ako celok. Keď sa obzeráte v zrkadle, alebo keď o sebe premýšľate, snažte sa nesústrediť na jednotlivé detaily svojho tela. Pozerajte na seba tak, ako vás vnímajú iní – ako celistvého človeka a nie iba súhrn vlastností.
4 Nezanedbávajte svoj zovňajšok, ale noste šaty, v ktorých dobre vyzeráte a dobre sa cítite, pretože sú pohodlné.
5 Nezabúdajte, že skutočná krása nie je povrchná. Určite viete,  že keď ste so sebou spokojná, cítite sa sebavedomejšie, pretože akceptujete svoj vzhľad. Práve tento postoj spôsobuje, že ženy sa doslova rozžiaria: Sú pekné, pretože sa cítia pekné. Je to stav ducha a nie tela.
6 Obklopujte sa žičlivými a priateľskými ľuďmi. Ľahšie v sebe vzbudíte pozitívne myšlienky o sebe a svojom vzhľade medzi ľuďmi, ktorí podporujú vaše úsilie mať sa rada taká, aká ste.
7 Snažte sa umlčať kritika, ktorý sedí v každom z nás. Jeho znervózňujúci tenký hlások  neustále kritizuje váš zovňajšok aj konanie a presviedča, že vaše telo nevyzerá dobre a že si s ničím neviete poriadne poradiť...Negatívne myšlienky môžete ovládnuť pomocou pozitívnych. Takisto aj priateľkám  môžete hovoriť milé veci bez mimoriadnej príležitosti a dôvodu.
8 To, čo vám predstavujú médiá, berte s rozumným odstupom. Buďte realistka a zaujmite kritický postoj k všeobecne presadzovanému obrazu večne mladej a peknej ženy, ktorá – ak si kúpi vhodnú kozmetiku alebo šaty – naveky sa vyhne vráskam a bude vždy atraktívna. Takýto obraz ženy je škodlivý, pretože spôsobuje, že sa vo svojom tele cítime zle a na dôvažok je nepravdivý – také ženy jednoducho neexistujú.
9 Robte pre seba a svoje telo príjemné veci – poobedňajší spánok, voňavý kúpeľ, relax pri obľúbenej hudbe.
10 A nakoniec to, čo prísť muselo – myslite pozitívne!  Čas, ktorý trávite výčitkami kvôli zjedeným kalóriam, radšej využite na pomoc iným. Budete sa cítiť lepšie a zabudnete na drobnosti, ktoré ruinujú vaše sebahodnotenie.


 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.