Rajská diéta
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 27.5.2002 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Máte chuť na niečo rajsky chutné, z čoho sa vôbec nepriberá? Presne to vás čaká, ak si predpíšete broskyňovú diétu.Pre Číňanov je toto lahodné ovocie symbolom nesmrteľnosti. Ak už nemôžete ani vidieť rôzne diétne koktaily alebo tukožrútske polievky, skúste schudnúť s broskyňami.

Máte chuť na niečo rajsky chutné, z čoho sa vôbec nepriberá? Presne to vás čaká, ak si predpíšete broskyňovú diétu.Pre Číňanov je toto lahodné ovocie  symbolom nesmrteľnosti. Ak už nemôžete ani vidieť rôzne diétne koktaily alebo tukožrútske polievky, skúste schudnúť s broskyňami. 
 
100 gramov broskýň obsahuje sotva 30 kalórií a ak ich zjeme aj so šupkou, dodáme organizmu tri štvrtiny dennej dávky vitamínu C, odporúčanej lekármi.
• Broskyne nie sú iba balzamom pre choré žalúdky, ale majú takisto schopnosť očisťovať organizmus od nahromadených toxínov.
• Broskyňová diéta umožňuje zvíťaziť nad zápchou. Slivky tento zdravotný problém  síce liečia ešte účinnejšie, ale broskyne a marhule, bohaté na magnézium, majú taktiež jemne prečisťujúce účinky. 
• Broskyňová kúra nemá žiadne kontraindikácie – s výnimkou cukrovky. 1 – 2 kilogramy broskýň denne s vylúčením všetkých iných potravín sú veľmi príjemným a bezpečným spôsobom, ako schudnúť.

Jediná dôležitá výstraha!
Jedzte ovocie namiesto raňajok, obeda a večere. Najlepší efekt dosiahnete, ak budete jesť broskyne nalačno. Prečo? Pretože jedenie ovocia až po hlavnom jedle (aj keď nízkokalorickom) môže vyvolať problémy s trávením. Je to takzvaný efekt ,,uväznenia“. Trávenie ovocia sa začína už v ústach a končí v tenkom čreve. Tento proces by mal prebiehať veľmi rýchlo a presne to sa deje, keď zjete ovocie nalačno, alebo ak od posledného jedla ubehli tri hodiny. Ak si ale dáte ovocie ako dezert, je zablokované mäsom, cestovinami, zemiakmi, chlebom. Uväznené ovocie fermentuje a namiesto očisty organizmu sa objavia problémy s trávením. Toto upozornenie sa týka najmä ovocia s vysokým obsahom uhľohydrátov (čiže sladkého ovocia). Po jedle môžeme jesť bez obáv jahody, maliny, ríbezle a moruše. Varené ovocie takisto nepodlieha fermentácii, ale varenie v ňom znehodnotí väčšinu vitamínu C.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.