Kačica plnená kyslými jablkami
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 2.4.2002 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

1 očistená - asi 2 kg kačica, 500 g ružičkového kelu, 50 g vlašských orechov, 5 kyslejších jabĺk, 1 cibuľa, šťava z pol citróna, lyžica masla, lyžica strúhanky, lyžica oleja, 3 lyžice brandy, majorán, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ.

1 očistená - asi 2 kg kačica, 500 g ružičkového kelu, 50 g vlašských orechov, 5 kyslejších jabĺk, 1 cibuľa, šťava z pol citróna, lyžica masla, lyžica strúhanky, lyžica oleja, 3 lyžice brandy, majorán, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ.

Očistenú a umytú kačicu dobre potrieme soľou a mletým korením. Očistené a jadrovníkov zbavené jablká nakrájame na mesiačiky a dobre pokvapkáme citrónovou šťavou. Primiešame k nim strúhanku a majorán. Touto zmesou naplníme kačicu. Kačicu zašijeme, alebo spojíme ihlicou. Položíme ju prsnou časťou na vymastený pekáč a pečieme v rúre asi 1 hodinu a 45 minút. Počas pečenia podlievame horúcou vodou a výpekom.
 Ružičkový kel povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme dosklovita na horúcom tuku a pridáme polovičky očistených orechov. Ružičkový kel precedíme, zmiešame s cibuľou a orechmi a okoreníme troškou strúhaného muškátového orieška.
 Kačicu dáme na teplé miesto, zbavíme ju nite alebo ihlice, výpek precedíme cez jemné sito a pridaním vody ustálime asi na 400 ml. Ešte raz povaríme  a odoberieme prebytočný tuk. Šťavu ochutíme korením, soľou a brandy podľa chuti. Ružičkový kel podávame ako prílohu. Namiesto kelu môžeme použiť brokolicu alebo karfiol.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.