Cibuľkové fondue
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 3.2.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

500 g syra gouda / môže byť aj Eidam, 250 ml jablčnej šťavy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica maizeny, 1 lyžica citrónovej šťavy ....

500 g syra gouda / môže byť aj Eidam, 250 ml jablčnej šťavy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica maizeny, 1 lyžica citrónovej šťavy.

Cesnaky olúpeme, rozpolíme a vytrieme nimi hrniec na fondue. Syr nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Jablčnú šťavu dáme zovrieť na sporák v hrnci na fondue.

Potom postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne jednoliata masa. Maizenu zmiešame s citrónovou šťavou a zahustíme tým fondue, ktoré naďalej necháme slabo vrieť.

Nakoniec očistíme cibuľu, nastrúhame ju a vmiešame do fondue. Druhá možnosť je, že cibuľky upečieme v horúcej rúre dozlata a poukladáme ich do hotového fondue.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.