Januárové sentencie
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 14.1.2002 13:21
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Začal sa nový rok a tak ako každý rok všetko ostáva po starom, len posledné číslo v dátume sa zmenilo. Naše predsavzatie, že schudneme ešte trvá, rovnako ako pretrváva naša lenivosť. Radšej sa zmierme so svojou postavou už na začiatku roka a nech je akákoľvek, pekne ju oblečme.

Začal sa nový rok a tak ako každý rok všetko ostáva po starom, len posledné číslo v dátume sa zmenilo. Naše predsavzatie, že schudneme ešte trvá, rovnako ako pretrváva naša lenivosť. Radšej sa zmierme so svojou postavou už na začiatku roka a nech je akákoľvek, pekne ju oblečme.

Tento rok sa opäť môžete lesknúť. Je tu glamour. Žena má byť oslnivá a musí žiariť. Naše peňaženky sa síce na luxus po Vianociach zväčša necítia, no módni tvorcovia sú neúprosní. Všetky prehliadky módnych gigantov sa niesli v duchu maximálneho luxusu. Spomeňte si na Ginu Lollobrigidu, či Avu Gardnerovú a je vám jasné, čo nás čaká. Trblietanie a kričiaci sex-appel v luxusnom, nevyzývavom balení. Žiarivé materiály mimoriadnej kvality s vysokým leskom zdobené flitrami, kameňmi, či pravou parížskou čipkou. Pravé brilianty, či perly okázalej dokonalosti.  Ženské tvary - osí driek vytvorený dlhou sukňou a prsia deformované korzetom. K tomu porcelánová pleť a krvavo červené pery. Účes perfekcionisticky upravený, v ideálnom prípade hladký s dôrazom na lesk a farbu vlasov.
Pleť je základom dokonalosti. Make-up a púder musia vytvoriť zdanie porcelánu so zamatovým povrchom bez jedinej chybičky. Obočie je výrazné a husté. Zdokonalené ceruzkou, či tieňmi. Oči majú dymovú clonu vytvorenú mäkkou ceruzkou v čiernej, hnedej, či sivej farbe a tieňom rovnakej farby na pohyblivej časti horného viečka . Mihalnice musia byť dlhé a husté. Kvôli tomuto efektu na ne nanášajte mascaru z oboch strán. Môžete použiť aj klieštiky a na večer umelé mihalnice na zdokonalenie. Výkričníkom vašej krásy musia byť ústa. Pery dôkladne obkreslite kontúrovacou ceruzkou a dbajte na vykreslenie amorovho oblúčika /oblúčik medzi špičkami pier/. Potom ich pomocou štetca vyplňte červeným rúžom. Pery pritisnite na obrúsok a ešte raz ich dôkladne vyplňte. Líca poprášte ružovým púdrom len veľmi jemne. Akoby sa vám ich dotkol krídlom ružový motýľ. Ak chcete glamour päťdesiatych rokov dotiahnuť k úplnej dokonalosti nakreslite si čiernou tužkou malé znamienko krásy. Posledným doplnkom je kvetinová vôňa starých dobrých čias. Nezabudnite na to, že dáma si vždy nechá otvoriť dvere /aj na aute/, odsunúť stoličku a v spoločnosti nerozpráva šteklivé historky. Ak žena vyzerá ako bábika a správa sa ako dáma, určite ju to nepripraví ani o kúsok z vydobytej emancipovanosti.
Krásny január plný plesov a možností zažiariť.          

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.