JANE SEYMOUROVÁ, buď dobrá, osud ťa odmení
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 8.12.2000 11:16
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Anglická herečka Jane Seymourová, ktorá oslávi vo februári už 51. narodeniny , nemala napriek svojmu úspechu, vždy ustlaté na ružiach. Hoci ju už krôčik delí od polstoročnice, nemá v živote čas bilancovať. Plynutie času berie celkom normálne a premýšľa vždy radšej o tom, čo urobí, ako o tom, čo už urobila.



Anglická herečka Jane Seymourová, ktorá oslávi vo februári už 51. narodeniny , nemala napriek svojmu úspechu, vždy ustlaté na ružiach.
Hoci ju už krôčik delí od polstoročnice, nemá v živote čas bilancovať.
Plynutie času berie celkom normálne a premýšľa vždy radšej o tom, čo urobí, ako o tom, čo už urobila.
A hlavne, často rozmýšľa o tom, čo by mohla ešte urobiť pre tých, ktorí sú v núdzi. Naučila sa, že osud nám pripravuje nielen rôzne psie kúsky, ale keď ho svojou dobrotou a pozitívnym myslením motivujeme, vie nám dať veľa vzácnych pokladov.
Nie v našich rukách, ale v našich srdciach a v našej mysli sa skrýva náš osud. Jeho kapitoly píšeme svojimi činmi.
Tým ako sa dokážeme vyrovnať s prekážkami, ktoré nám rafinovane postavil do cesty a ako vieme zveľadiť čas krásnych chvíľ... Možno aj pre svoje optimistické, pozitívne myslenie sa jej podarilo prekonať aj tie najťažšie chvíle, ktorých bolo v jej živote nemálo.
Keď si budete dávať o pár dní, na prahu ďalšieho tisícročia, rôzne predsavzatia skúste si zaželať aj schopnosť byť šťastným.
Začína sa tým, že prajeme šťastie všetkým okolo nás...
,,Čas sú peniaze“, vravieval jej starý otec Frankenberg, pôvodom poľský Žid, ktorý emigroval do Anglicka. Starí rodičia aj rodičia Jane Seymourovej si vedeli vážiť každú chvíľu, tešiť sa aj z najmenšieho úspechu a potom ako praví Židia, všetko starostlivo prepočítavali na anglické libry. Jane, či podľa rodného listu, Joyce Penelope Wilhelmina, zaobchádza s časom, ktorý jej daroval osud, celkom inak.
Nikdy neprepočítava minúty na doláre, najmä ak vedie dlhé telefonické rozhovory so svojimi deťmi alebo manželom Jamesom, ktorý ju vie podporiť a rozveseliť v každej situácii. Tešiť sa z každej chvíľky a aj z toho najmenšieho úspechu dokáže aj ona.
Možno preto, nemárni čas na zlé filmové úlohy, ľúbostné aféry alebo pochybné známosti. Zlý film, síce môže priniesť peniaze, ale nie všetko čo sa dá kúpiť za peniaze, stojí za to. Dnes na prvé miesto kladie rodinu, konečne kompletnú a veľmi veľkú a na druhé prácu.
Tú, vďaka ktorej zarába peniaze, aj tú, s ktorou pomáha iným. Až na treťom mieste je čas na záľuby. Jane je trocha smutná, že sa iba málokedy dostane ku štetcu, aby zachytila na plátno všetko, čo ju chytilo za srdce.
Ako maliarka si už získala dobrú povesť – obrazy Jane Seymourovej dnes už visia v galériach a jedna z jej kresieb sa dokonca ocitla aj na oficiálnej platobnej karte. Starý otec Frankenberg v nebi určite puká od smiechu.
Jeho jediná vnučka, ktorá vždy hľadela na peniaze s istým pohŕdaním, premieňa v posledných rokoch všetko, čoho sa dotkne na financie.
Napriek tomu, že peniaze nemá rada, sťažovať sa na ich nedostatok nemôže.

Radšej ako peniaze má deti
Jane je už sedem rokov vydatá za producenta Jamesa Keacha. Najradšej sa spolu zdržiavajú na svojom zámku v Anglicku, hoci jej práca si vyžaduje častý pobyt v Malibu, kde vlastní priestrannú rezidenciu.
Táto však ani zďaleka nemá čaro vyše tristoročného zámku Bath, položeného nad malebným Avonom, ktorý je obkolesený starým parkom a záhradami. Toto, akoby pozitívne začarované miesto sa najviac páči dvom starším deťom Jane – tínejdžerom Katie a Seanovi, ktoré sa narodili z partnerstva s Davidom Flynnom. Rovnako dobre sa v Anglicku cítia aj malé dvojčatá John a Kristopher, nadovšetko milované deti, ktoré sú plodom neskorej, ale o to väčšej lásky Jane a Jamesa Keacha.
Chlapci prišli na svet aj napriek výstrahám lekárov, pretože Jane už mala v čase ich narodenia po štyridsiatke. So svojimi nevlastným súrodencami radi trávia čas aj Jamesove staršie deti Kalen a Jennifer. ,,Je to nádhera“, hovorí Jane, ,,keď sa všetci zídeme pri spoločných raňajkách. Niekedy ich pripravujem sama, niekedy mi pomáha James. Je pravda, že nám pomáha aj vychovávateľka, ale iba pomáha.
Deti nie sú nikde odložené, ja im čítam rozprávky, ja ich bozkávam na dobrú noc a ja ich uvádzam do cudzieho a tajomného sveta dospelých Ja im dávam pocit, že nech sa stane čokoľvek som pri nich.“


Cesty manželov Keachovcov
Šestica detí často sprevádza rodičov na ich cestách po celom svete. Na nedostatok cestovateľských príležitostí sa sťažovať nemôžu. Raz sú to premiéry nových filmov, inokedy rozhovory s divákmi alebo čitateľmi. Jane Seymourová cestuje spolu s deťmi aj ako oficiálny vyslanec organizácie UNICEF na stretnutia s ľuďmi dobrej vôle. ,,Keby nebolo Jamesa“, priznáva. ,,určite by som sa nemohla angažovať až do takej miery.
James mi pomáha v ťažkých chvíľach, podporí ma milým slovom a dodáva mi odvahu. Vynahradil mi všetky premárnené roky po boku prvých dvoch manželov, s ktorými som sa rýchlo rozviedla, ako aj s Davidom Flynnom, ktorý bol najväčším omylom môjho života.
Hoci relatívne skoro, pre mňa však neskoro, vysvitlo, že je nielen alkoholik a narkoman, ale aj chorobný hráč.
Celé roky som musela splácať dlhy, ktoré narobil a prepadala som sa od hanby pri stretnutiach s ľuďmi, ktorých podviedol.
To všetko už mám našťastie za sebou. Dnes sú to už iba kruté spomienky. Treba však hľadieť dopredu a nie piplať sa v minulosti.“


Opäť jeden rok za nami
Jane Seymourová končí posledné roky po boku manžela spokojná. Je vo vynikajúcej forme. Spolu s Jamesom vydala dve knižky pre deti, je naďalej žiadaná ako herečka a jej producentská firma dobre prosperuje. Nakrúca ďalšie diely seriálu Doktorka Quinnová.
Stalo sa to síce až po súdnom spore. ,,Verila som, že vyhrám“, sebavedome hovorí Jane. ,,Keď sa bossovia CBS rozhodli seriál zastaviť, rozpútala sa naozajstná búrka. Zvonili telefóny a diváci masovo protestovali. Najviac ma potešilo, keď jeden z predsedov CBS povedal, že ešte nezažil podobný rozruch kvôli nejakému seriálu a že za nijakým seriálom ešte nestálo také množstvo divákov.“
Pre mnohých je správa o tom, že sa nakrútia ďalšie diely tohto príjemného rodinného seriálu dôvodom na radosť. Jane vyniesla ešte čosi. Aj vďaka tejto vojne sa Jane Seymourová v roku 1999 konečne objavila na preslávenom chodníčku slávy – Walk of Fame, kde zanechala vo vlhkom betóne odtlačky svojich rúk a nôh. Mnohí kolegovia jej závidia dobrú spoločnosť, v ktorej sa tým ocitla. ,,Tak povedzte, prečo by som nemala milovať život“, smeje sa Jane. ,,Osud nám nielen vystrája fígle, ale nás aj štedro obdarúva.“
Veľmi by som chcela, aby Kristopher a John konečne pristúpili k maliarskemu stojanu a namaľovali svojej mame niečo neobyčajné, aby sa staršie deti ľúbili tak ako doteraz a aby bol James aj naďalej taký nežný a starostlivý. Ešte trocha zdravia pre všetkých a ku šťastiu viac nepotrebujem. Vianoce budú potom opäť také krásne ako po minulé roky.
Už teraz sa teším, ako vytvoríme všetci spolu čarovnú atmosféru na našom zámku v Bath. Nikdy


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.