Slepačie FRICASSÉ
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 16.10.2001 13:36
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ani vy neviete,čo je to FRICASSÉ?Ja tiež nie,ale ta sliepka mi dodáva istotu,že to až také náročné nebude.Presvedčila aj vás?

1 sliepka, 100g oleja, 2 cibule, 250g zelenej papriky, 200g rajčiakov, 2 strúčiky cesnaku, 0,1L bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, mäsový vývar, petržlenová vňať

Sliepku rozštvrtíme, osolíme a okoreníme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rozotrený cesnak a podlejeme vývarom. Na tento základ vložíme porcie sliepky a zakryté ich dusíme do polomäkka. Potom pridáme papriku pokrájanú na tenké rezance a pokrájané rajčiaky. Podlejeme vínom a spolu ďalej dusíme. Hotové jedlo posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.




©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.