Jelenie medailóniky na šípkovej omáčke
Autor(ka) : Natália Križova
Dátum a čas : 18.10.2000 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Zlatý orol prináša opäť jeden chutný recept do receptára Lady...


Potrebujeme:
600g jelenieho stehna, čierne mleté korenie, údená slanina, šípkový džem, soľ, výpek, 1dl červeného vína, kompótová hruška, olej na opečenie

Postup:
Jelenie stehno odblaníme, nakrájame na medailóniky a necháme odstáť v marináde. Mäso vyberieme, necháme odkvapkať, osolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji, spolu so slaninkou nakrájanou na vejáriky. Opečené medailóniky a slaninku vyberieme a do výpeku pridáme šípkový džem, ktorý rýchlo orestujeme a zalejeme červeným vínom. Takto pripravenú omáčku necháme dobre prevariť. Dochutíme soľou, korením a prelejeme ňou medailóniky. Preložíme opečenou slaninkou a ozdobíme kompótovou hruškou naplnenou šípkovou zaváraninou.

Dobrú chuť...


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.