Farby, farby, farbičky...
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 15.11.2000 02:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Procter and Gamble a agentúra Mmd P.R. Slovakia pozvali novinárov na tlačovú besedu, aby predstavili nový prací prášok Ariel Color Aktiv. Keďže tento prášok chráni pôvodné farby vášho oblečenia, reč bola hlavne o farbách.




Procter and Gamble a agentúra Mmd P.R. Slovakia pozvali novinárov na tlačovú besedu, aby predstavili nový prací prášok Ariel Color Aktiv.
Keďže tento prášok chráni pôvodné farby vášho oblečenia, reč bola hlavne o farbách.
Súčasťou stretnutia bola aj malá módna prehliadka, kde nám predstavili štyri typy žien, letnú, jarnú, zimnú, jesennú a farby, ktoré sa im hodia. Táto zima by mal byť v znamení hry s farbami, preto vás nebudeme zaťažovať typmi.

Prezradíme vám, čo ktorá farba znamená. Nech sa môžete nielen pekne, ale aj múdro, moderne a veselo obliekať.

Červená - signalizuje rozhodnosť, sebaistota, sexuálna príťažlivosť, panovačnosť a agresivitu. Do červenej sa oblečte, ak chcete upútať pozornosť. Tomu, kto ju nosí, dodáva energiu a je najlepšou farbou, ak chcete získať človeka opačného pohlavia. Pleti dodáva príjemný nádych.

Modrá - symbolizuje pokoj, spoľahlivosť, usadlosť, konzervativizmus. Je chladná a preto by ju nemali nosiť ľudia so zlým krvným obehom. Keď budete oblečení v modrom, budete vzbudzovať pocit dôveryhodnosti a dôstojnosti.

Žltá - je farbou radosti, uvoľnenosti, ale súčastne nepokoja. Je teplá, a preto dokáže aj v pochmúrnom dni vyvolať príjemnú náladu. Táto farba je vhodná pre deti, ale aj na šport.

Zelená - je farba starostlivosti, spoľahlivosti a mladosti. Ľudia, ktorí majú radi zelenú sa vyhýbajú riziku a často sú veľmi tvrdohlaví. Pokiaľ ste unavení, alebo vás trápi stres, zelené oblečenie na vás bude pôsobiť upokojujúco. Zelená farba vyžaruje vyrovnanosť, dokonca aj po prebdenej noci. Tmavšie odtiene zelenej sú vhodné na obchodné stretnutia.

Čierna - je farbou tajomstva, sily a dokonca aj oficiality. Tiež však upozorňuje na zármutok a uzavretosť. Čierne šaty sa najlepšie hodia na oficiálne príležitosti. Sú decentné a zdvorilo vyzývate okolie, aby si udržiavalo odstup. Čierna sa nehodí, keď idete do spoločnosti detí alebo starých ľudí. Paradoxne je čierna farbou nezávislosti. Isté výskumy tvrdia, že zhoršuje náladu.

Biela - znamená čistotu, sviežosť, chlad a neutralitu. V bielych šatách vyzeráte čisto a nevinne. Bielu je vhodné kombinovať s tmavšími farbami ak chcete vyzerať dostatočne vážne a vznešene. V kombinácii s veselými farbami pôsobí veľmi harmonicky.

Fialová - dáva najavo vašu obetavosť, cit, nesebeckosť, ale aj nepraktickosť a nadradenosť. Dá sa využiť na diplomatické účely, pretože ňou naznačujete, že ste ochotní nájsť riešenie. Jej negatívom je, že podporuje vnútorné napätie a depresie.

Hnedá- je zmyselná, domácka, prostá a niekedy až nudná. Je to farba, ktorá spôsobuje najmenšie ohrozenie. Jednoducho signalizuje pohodlie a teplo domáceho krbu. Uprednostňujú ju ľudia pohodlní a tí, čo nechcú žiadne zmeny.

Pre tých , ktorí sa chcete zaradiť do typológie a neexperimentovať prinášame rozdelenie žien do typov podľa ročných období.


Jar
Ozdobou tváre typu jar sú priezračné, svetlo modré, alebo zlatohnedé oči. Pokožka tohto typu by sa dala prirovnať k sviežej jarnej lúke. Farbu má mäkkú, zlatého odtieňu, mierne priesvitnú až bledú. Ľahkosť, vyžarujúca z tváre typu jar, je umocnená vlasmi teplej blond farby, zlatisto žiariacimi. Vhodné sú pastelové farby v sýtych odtieňoch.

Leto
Typ leto na seba upozorňuje svojimi chladnými, tmavohnedými, tmavomodrými alebo dokonca až tmavošedými očami. Jeho výraznú tvár, charakteristickú jemnou priezračnou kožou lemujú vlasy rovnako chladných farieb, popolavej hnedej či striebristo lesklej, mladistvej farby popola. Vhodné sú žiarivé farby leta.

Jeseň
Ľudia sú často očarovaní farbou typu jeseň, siahajúcej od teplého odtieňa hnedo ryšavej až po odtieň zlatej ryšavej. Tomuto typu sa k vlasom hodia orieškovo hnedé, zelené, žltozelené, alebo tyrkysové modré oči. Ktoré sa dopĺňajú s červenohnedými pehami kože. Vhodné sú teplé farby jesene.

Zima
Na charaktere typu zima je zaujímavý kontrast svetlej, mierne modrastej porcelánovej kože a hnedých, či čiernych vlasov. Ako perly na dne mora žiaria čierne, tmavohnedé, fialkové či dokonca tyrkysové modré oči. Vhodné sú všetky púdrové, neagresívne farby pastelových odtieňov.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.