Nachladli ste? Zabojujte proti chorobe bylinkami!
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 1.12.2015 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Bylinky sú tú snáď tak dlho, ako ľudstvo samo. Naše babičky a prababičky ich považovali za všemocného lekára – háčik bol v tom, že ich vedeli správne používať a kombinovať. Ak totiž bojujete proti prechladnutiu bylinkami, kľúčom k úspechu je správna kombinácia.

Bylinky sú tú snáď tak dlho, ako ľudstvo samo. Naše babičky a prababičky ich považovali za všemocného lekára – háčik bol v tom, že ich vedeli správne používať a kombinovať. Ak totiž bojujete proti prechladnutiu bylinkami, kľúčom k úspechu je správna kombinácia.

Nachladnutie neignorujte

Poznáte to, vonku je sychravo, vy máte náročný deň v práci a k totálnej únave sa večer pridáva aj škriabanie v hrdle, červené uslzené oči a plný nos. Ukážkové prechladnutie ako z učebnice medicíny, doladené nechuťou k jedlu a studenými končatinami.  Teplo a prehriatie organizmu je v tejto situácií viac ako žiadúce, tiež oddych a spánok. Nachladnutie telo vyčerpáva, bolesti hlavy, malátnosť a bolestivé dýchanie sú prejavy toho, že váš organizmus začal bojovať. Horúci čaj z byliniek je presne to, čo by vám naordinovala vaša stará mama. Ľudia v minulosti bylinkám verili a verili aj svojej schopnosti a znalosti využiť ich správnu kombináciu na konkrétny problém. Poznáte aj vy tú správnu kombináciu?

Zázvor

Absolútny trend horúcich čajov aj letných limonád, možno ho poznáte aj pod názvom „ďumbier“.  Zabraňuje  množeniu baktérií a vírusov, čo značne posilňuje imunitu človeka a prispieva k prirodzenej obranyschopnosti organizmu. Tento na prvý pohľad nie príliš sympatický koreň so žltou dužinou napomáha správnej funkcii dýchacieho systému.

Baza čierna

Čierne sú len jej dozreté bobule, ale v prípade nachladnutia potrebujete jej nabielo zakvitnuté kvety. Čaj z kvetov bazy čiernej je prvotriednym liekom na prechladnutie. Vyvoláva potenie, čistí zahlienené priedušky a dokonca ničí hnilobné baktérie.

Lipa veľkolistá

Prepotené pyžamo po noci býva dobrým znamením, telo bojuje a zbavuje sa vírusov. Práve lipový kvet má potopudné účinky, napomáha činnosti dýchacích ciest a podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu.

Fenikel obyčajný

Využívame jeho plody, ktoré majú svoju charakteristickú vôňu. Je úspešným pomocníkom pri kašli. Éterický olej, ktorý obsahuje, rozpúšťa hlieny a podporuje tak vykašliavanie, ktoré býva pri nádche výrazným prvkom. Fenikel podporuje aj imunitný systém.

Slez lesný  

Slez pôsobí ako utišujúci prostriedok proti kašľu. Napomáha správnej činnosti dýchacích ciest a hltanu. Má tiež upokojujúci účinok na krk a hltan.

Tymian

Zberá sa nerozkvitnutá vňať. Napomáha k čisteniu zanesených a infikovaných pľúc. Tiež dokáže rozpúšťať hlieny a môže sa používať aj ako kloktadlo proti kašľu a zápalu priedušiek. Priaznivo podporuje obranyschopnosť organizmu. Napomáha správnej činnosti dýchacieho systému.

 

Zázvor a tých päť byliniek je účinná kombinácia, ktorá vám pomôže pri nachladnutí, uľaví sa vám a postupne začne telo naberať energiu a zabojuje proti vírusom.

Presne tento mix proti nachladnutiu je základ vašej jesennej domácej lekárničky. Ak ste v lete nebehali po rozkvitnutých lúkach a nezbierali bylinky, nezúfajte. Pomocnú ruku vám určite podá funkčný čaj, bežne v obchodoch je dostupných niekoľko druhov a medzi nimi aj funkčný čaj práve na nachladnutie z rady PICKWICK Herbalis.  Klasický čaj obsahuje bylinky, ktoré majú všeobecný priaznivý účinok ale pojem „funkčný“ vlastne znamená, že čajové vrecúško obsahuje starostlivo vybranú kombináciu byliniek určenú pre daný problém. Tým sa samozrejme podstatne zvyšuje priaznivý účinok čaju a zároveň sa zachováva skvelá chuť a vôňa prírody. „Zloženie čaju Herbalis Nachladnutie je ideálne na chladné zimné mesiace.  Zázvor, známy svojim zahrievajúcim účinkom, v kombinácií s čiernou bazou, lipovým kvetom, fenyklom a slezom účinne podporuje činnosť horných dýchacích ciest,“ dodáva MUDr. Janka Tóthová, praktická lekárka.

 Funkčné čaje sú zárukou kvality a patria do každej domácej lekárničky. Podať pomocnú ruku vášmu organizmu môže totiž aj príroda. Funkčné čaje PICKWICK Herbalis Nachladnutie so zázvorom, Priedušky s lipovým kvetom, Trávenie s extra silnou mätou a novinku PICKWICK Herbalis Urologický čaj s brusnicami, nájdete v obchodoch. Viac informácií získate na www.pickwick.sk.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.