Aby bol váš svadobný deň bez stresu
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 9.7.2015 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Dokonalá svadba je snom takmer každej ženy. Mnohé si však až na začiatku príprav uvedomia, že kým prejdú uličkou v kostole, čaká ich ešte dlhá a náročná cesta plná povinností. Radosť zo svadby vystrieda stres a pocity úzkosti, či všetko dopadne tak, ako má. Zahoďte stres za hlavu a užite si svoj deň podľa svojich predstáv, veď si beriete muža, ktorého milujete!

Dokonalá svadba je snom takmer každej ženy. Mnohé si však až na začiatku príprav uvedomia, že kým prejdú uličkou v kostole, čaká ich ešte dlhá a náročná cesta plná povinností. Radosť zo svadby vystrieda stres a pocity úzkosti, či všetko dopadne tak, ako má. Zahoďte stres za hlavu a užite si svoj deň podľa svojich predstáv, veď si beriete muža, ktorého milujete!

Zo skúseností Zuzany Maliníkovej z agentúry Svadby podľa Ely, každá nevesta, dokonca aj tá najflegmatickejšia pocíti počas svadobných príprav stres aspoň dvakrát. Prvýkrát nevestu zachváti panika hneď na začiatku plánovania, keď ešte nemá v rukách nič, len nejasnú predstavu o krásnej svadbe. So zoznamom úloh, čo všetko je nutné vybrať, zariadiť, kúpiť, dohodnúť a najmä zaplatiť, sa poriadne zvyšuje aj úroveň stresu. Akonáhle sa však zariadia základné veci ako miesto obradu a hostiny, nevesta je pokojnejšia. Nervozita sa však opäť ozve pár dní tesne pred svadbou alebo čo je ešte horšie, priamo v svadobný deň, keď nevesta zisťuje, čo všetko už zariadiť alebo ovplyvniť nestihne. „Mali sme aj prípad, keď dva mesiace pred svadbou sa nevesta rozhodla, že je toho na ňu príliš veľa a svadbu zrušili,“ hovorí Zuzana Maliníková z agentúry Svadby podľa Ely.

Nenechajte si zničiť svoj veľký deň! Inšpirujte sa našimi radami, vďaka ktorým pôjde všetko hladko a bez zbytočného stresu.

Zoznam povinností a harmonogram sú základ – Organizácia svadby bez zoznamu čo všetko je treba pripraviť, sa mení na chaos, ktorý vystresuje nielen vás, ale aj ženícha. „Pripravte si podrobný zoznam úloh aj s časovými údajmi dokedy treba čo stihnúť a držte sa ho,“ radí Maliníková.

Prioritizujte a nič nenechávajte na poslednú chvíľu – S prípravami začnite aj rok dopredu, aby ste mali na všetko dostatok času a neboli ste v časovej tiesni. Ako prvé vždy vyriešte tie najdôležitejšie veci ako miesto, termín, fotografa, hudbu a samozrejme vaše šaty.

Buďte pripravené, stať sa môže čokoľvek – Torta mešká, členov rodiny prišlo viac ako ste čakali, kaderníčke to trvá o čosi dlhšie než ste predpokladali. Najmä v svadobný deň sa nenechajte vyviesť z miery a nestresujte sa pre niečo, čo nemôžete zmeniť. Veď nakoniec aj z takej malej svadobnej katastrofy môže byť veselý zážitok, na ktorý budete s láskou spomínať.

Delegujte – Nezostávajte v chaose svadobných príprav sama a zožeňte si pomoc. Nájdite spriaznenú dušu, ktorá pozná váš vkus a preferencie a s organizáciou vám rada pomôže. Môže to byť ktokoľvek, napríklad mama, sestra, budúca svokra, najlepšia kamarátka, ženích či profesionálna svadobná agentúra.

Poradiť áno, nechať sebou manipulovať nie – Je to vaša svadba, a preto si so ženíchom povedzte, aké sú vaše predstavy a na čom vám záleží a toho sa držte. Dobre mienené rady a skúsenosti z rodiny či priateľov vám môžu uľahčiť hľadanie kvalitných dodávateľov, či upozorniť vás na problémy, ktoré by mohli vzniknúť. Nenechajte však okolie vyvíjať na vás tlak.

Cvičenie a pravidelná vyvážená strava – Počas príprav nezabúdajte na seba a svoje zdravie. Pravidelné cvičenie a vyvážená strava bohatá na vitamíny a minerály vám nielen pomôže dostať sa do formy a byť krásna vo svadobný deň, ale taktiež vám pomôže lepšie zvládať stres. Stres vysiľuje naše telo a spôsobuje úbytok dôležitých minerálov v tele, najmä magnézia, ktorý v tele zodpovedá za uvoľnenie tela aj mysle. Nezabúdajte ho teda pravidelne prijímať, budete sa nielen cítiť lepšie, ale predídete tak aj migréne, či svalovým kŕčom.

 

Magnerot® je voľnopredajný liek s obsahom jedinečnej kombinácie magnézia a kyseliny orotovej (magnéziumorotát), ktorý je určený na vnútorné použitie. Pred jeho použitím si pozorne prečítajte príbalový leták a poraďte sa so svojim lekárom alebo lekárnikom.

Viac informácií nájdete na webovej stránke www.magnerot.sk a www.zivotbezstresu.sk



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.