Prasiatka
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 26.5.2015 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

1.6. Hravé raňajky na Deň detí

1.6. Hravé raňajky na Deň detí

Náročnosť: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 50 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: asi 8 porcií


Na cesto:

250 ml mlieka

75 g masla alebo margarínu

400 g hladkej múky

50 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker

1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker

75 g cukru

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

štipka soli

 

Na obalenie a potretie:

1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker

voda

 

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)

okrúhlu formičku (Ø 4 cm)

štetec alebo pierko

1. Na prípravu cesta v kastróliku rozpustíme v mlieku maslo alebo margarín. V mise zmiešame múku so škrobom, droždím, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vlažné mlieko s maslom alebo margarínom a ručne vypracujeme dohladka. Povrch cesta poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.

 

2. Vykysnuté cesto vyklopíme na pracovnú plochu. Oddelíme ⅓ cesta a odložíme bokom. Zvyšné cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Vytvoríme telíčka (bochníky) a položíme na plech vyložený papierom na pečenie.

 

3. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z odloženého cesta plát a formičkou vykrojíme 16 koliesok. Zo zvyšku cesta vytvoríme 16 malých guľôčok. Telíčka na plechu potrieme pomocou štetca alebo pierka vodou. Do polovice koliesok vytvoríme dve dierky (napr. špajľou), potrieme vodou, obalíme v škoricovom cukre a zľahka pritlačíme po jednom ku každému telíčku ako ňufáčik. Druhú polovicu koliesok potrieme vodou, obalíme v škoricovom cukre, rozkrojíme nožom na polovicu a vytvoríme ušká. Z guľôčok vytvoríme prasiatkam oči. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 25 minút


4. Prasiatka necháme vychladnúť.

TIP:

Prasiatka výborne chutia potreté lieskoorieškovým krémom, maslom alebo džemom.

 

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.