Smartfóny ASUS ZenFone 2 debutujú na európskom trhu
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 28.4.2015 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Spoločnosť ASUS predstavila na tlačovej konferencii v Paríži svoju novú vlajkovú loď medzi smartfónmi – model ZenFone 2. Novinka sa od predchodcov odlišuje prepracovaným dizajnom a lepšou výbavou. ZenFone 2 ponúka 5,5“ Full HD displej, 13Mpx fotoaparát, procesor Intel Atom Z3580 s frekvenciou 2,3 GHz a ako jeden z prvých telefónov aj 4 GB operačnú pamäť. Vylepšené je aj používateľské rozhranie ASUS ZenUI, ktoré umožňuje jednoduché prispôsobenie smartfónu. Nástupca úspešného modelu ZenFone 5, ktorého sa vo svete predalo už 10 miliónov kusov, chce osloviť záujemcov o smartfón vyššej triedy – nielen dizajnom a fotoaparátom, ale aj veľkým displejom a podporou mobilných sietí LTE.

Spoločnosť ASUS predstavila na tlačovej konferencii v Paríži svoju novú vlajkovú loď medzi smartfónmi – model ZenFone 2. Novinka sa od predchodcov odlišuje prepracovaným dizajnom a lepšou výbavou. ZenFone 2 ponúka 5,5“ Full HD displej, 13Mpx fotoaparát, procesor Intel Atom Z3580 s frekvenciou 2,3 GHz a ako jeden z prvých telefónov aj 4 GB operačnú pamäť. Vylepšené je aj používateľské rozhranie ASUS ZenUI, ktoré umožňuje jednoduché prispôsobenie smartfónu. Nástupca úspešného modelu ZenFone 5, ktorého sa vo svete predalo už 10 miliónov kusov, chce osloviť záujemcov o smartfón vyššej triedy – nielen dizajnom a fotoaparátom, ale aj veľkým displejom a podporou mobilných sietí LTE.

 

Poznávacím znamením smartfónu ZenFone 2 je hladký povrch s motívom sústredených kruhov. Telefón má zaoblený chrbát, ktorý imituje brúsený kov. Zariadenie sa vďaka ergonomickému tvaru jednoducho a bezpečne drží a dianie na displeji je vždy v dosahu palca. Tlačidlá hlasitosti sú umiestnené pod fotoaparátom na zadnej strane a k prebudeniu telefónu stačí iba poklepať na dotykovú obrazovku.

 

Vlajková loď radu ZenFone ponúka vysoký výkon, o ktorý sa stará 64-bitový procesor Intel Atom Z3580 a obria operačná pamäť o veľkosti 4 GB. Rýchle a bezproblémové pripojenie do internetu a podporu mobilných sietí LTE zabezpečuje modem Intel LTE-Advanced.

 

Nová generácia ZenFone 2 je vybavená kvalitným 13-megapixelovým fotoaparátom s technológiou PixelMaster a clonou f/2.0. Fotoaparát rýchlo sníma ostré fotografie vo vysokom rozlíšení, ponúka nočný a HDR režim a vďaka vylepšenému softvéru poskytuje kvalitné fotky v akýchkoľvek svetelných podmienkach. Náročnejší používatelia ocenia manuálny režim, ktorý umožňuje detailné nastavenie expozície. Predná kamera s rozlíšením 5-megapixelov je určená pre fotenie selfie a väčšie skupiny využijú režim Selfie Panorama.

 

Zenfone 2 disponuje batériou s kapacitou 3000 mAh, ktorá zabezpečuje dostatok energie na celý deň. Nabíjanie smartfónu taktiež trvá výrazne kratšie, vďaka technológii rýchleho nabíjania.

 

ASUS predstavil na parížskej tlačovej konferencii aj konvertibilné zariadenie Trasformer Book Chi (tablet a notebook v jednom), najtenší 13,3-palcový ultrabook ZenBook UX305 a ultrabook pre firemné využitie Zenbook Pro UX501.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.