Vyšlo to!
Autor(ka) : Natália Križova
Dátum a čas : 25.2.2001 02:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Už sme si zvykli, že nejedna známa osobnosť sa angažuje v charite alebo v boji proti rakovine, leukémii, AIDS atď. Žiaľ, často sa rozhodnú pre túto činnosť až po osobnej skúsenosti. Medzi tých, ktorí si najprv museli skúsiť svoje peklo, patrí aj Rod Stewart, britská rocková hviezda.

Nedávno sa v médiách vyznal z toho, aké mal obrovské obavy , že by mohol stratiť hlas. Vlani v apríli chirurgovia jednej losangeleskej nemocnice Stewartovi vyoperovali z hrdla rakovinový nádor. Lekári po operácii sľúbili svojmu prominentnému pacientovi, že sa mu jeho zachrípnutý drsný hlas vráti v priebehu šiestich mesiacov. Bolo to dlhé obdobie čakania a strachu. Napokon sa tak nestalo. „Prešlo sedem mesiacov - a nič. Osem - nič sa nezmenilo. Mohol som hovoriť, ale nie spievať,” povedal Rod Stewart v jednom rozhovore. Do bývalej formy sa rocková hviezda dostala len nedávno. Ako Stewart povedal, mal šťastie, že mu rakovinový nádor objavili v ranom štádiu. „Keby som tomu nevenoval pozornosť ešte niekoľko rokov, bola by to celkom iná história,” povedal otec piatich detí.

Choroba a pobyt v nemocnici presvedčili Roda Stewarta, aké dôležité je zavčasu objaviť chorobu. V týchto dňoch spevák vystupuje v reklamnej kampani City of Hope - kalifornského centra liečby rakoviny a pripravuje sa na rad dobročinných koncertov na podporu tohto centra, v ktorom mu zachránili život.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.