Madeleine Albrightová dostala exkluzívnu brošňu od Slováka Alojza Ryšavého
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 19.12.2014 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Madeleine Albrigtová je majiteľkou diamantovej brošne z dielne známeho slovenského šperkára Alojza Ryšavého. Dostala ju na pôde amerického Kongresu pri príležitosti výročia Nežnej revolúcie. Exšéfka americkej diplomacie s českými koreňmi, známa svojou záľubou v zbieraní brošní, si tak do svojej kolekcie môže pridať aj šperk od ALO diamonds symbolizujúci naše národy – českého leva so slovenským dvojkrížom na hrudi.

Madeleine Albrigtová je majiteľkou diamantovej brošne z dielne známeho slovenského šperkára  Alojza Ryšavého. Dostala ju na pôde amerického Kongresu pri príležitosti výročia Nežnej revolúcie. Exšéfka americkej diplomacie s českými koreňmi, známa svojou záľubou v zbieraní brošní, si tak do svojej kolekcie môže pridať aj šperk od ALO diamonds symbolizujúci naše národy – českého leva so slovenským dvojkrížom na hrudi.

 

„Bola pre mňa veľká česť a výzva navrhnúť šperk pre takú uznávanú a múdru ženu ako Madeleine Albrigtová je. Lev a dvojkríž sú znakmi našich národov a Nežná revolúcia bola pred 25. rokmi práve spoločným bojom za slobodu. A keďže máme ako ľudia k sebe stále veľmi blízko či pôvodom, naturelom, alebo podobnosťou nášho jazyka, tak som sa rozhodol pretaviť túto myšlienku do ojedinelého „hrdého“ šperku“, hovorí k tvorbe brošne jej autor a majiteľ ALO diamonds, Alojz Ryšavý.

 

S nápadom vytvoriť brošňu pre bývalú šéfku americkej diplomacie prišiel sám Alojz Ryšavý vzhľadom na jej pôvod a tiež fakt, že ako jedna z predstaviteliek diplomacie svetovej veľmoci bola oporou boja za slobodu a demokraciu v roku 1989 vo vtedajšom Československu. Jej výroba trvala mesiac, pričom samotný šperk váži viac ako 21 gramov a vykladaný je 226 briliantami, 9 zafírmy a 28 rubínmi.

 

Som hrdý na to, že som brošňu mohol tejto dáme odovzdať osobne. Bola naozaj dojatá, a čo ma najviac  potešilo ako profesionála a človeka zároveň, ktorý sa venuje výrobe šperkov takmer 20 rokov, bolo poďakovanie a pochvala za precíznosť jej spracovania”, dodáva na záver Alojz Ryšavý.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.