Duchovia ... ?
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 26.9.2000 03:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V roku 1913 sa na letisku Montrose v Škótsku zrútil dvojplošník a jeho pilot na mieste zahynul. Na tom by nebolo nič zvláštneho, nebyť faktu, že dvojplošník na letisku ostal už navždy. Objavil sa počas I.svetovej vojny a potom aj v roku 1940...


PÁPEŽ TRANSKOMUNIKÁCIE
Takýmto titulom bol obdarený francúzsky katolícky kňaz Francois Brune. Tento duchovný už niekoľko rokov cestuje po svete a nahráva hlasy mŕtvych. Nahrávky realizuje v prítomnosti objektívnych svedkov a tvrdí, že na svete žije okolo 10-tisíc ľudí, ktorí môžu kontakty so záhrobím potvrdiť. Nie sú to jednorazové ,,stretnutia", ale vyznačujú sa istou pravidelnosťou, pričom prevažujú magnetofónové nahrávky alebo odkazy prostredníctvom rádia. ,,K obsahu odkazov musíme pristupovať veľmi opatrne", tvrdí otec Brune. ,,Nikdy totiž nevieme, od koho pochádzajú. Nesmieme zabúdať ani na to, že na inom svete sú aj takí, ktorí sa ani po smrti vôbec nezmenili. Dávajú zle rady a zabávajú sa na úkor iných a niekedy môžu spôsobiť aj katastrofu."
ZJAVENIA A DUCHOVIA V LIETADLÁCH
V roku 1913 sa na letisku Montrose v Škótsku zrútil dvojplošník a jeho pilot na mieste zahynul. Na tom by nebolo nič zvláštneho, nebyť faktu, že dvojplošník na letisku ostal už navždy. Objavil sa počas I.svetovej vojny a potom aj v roku 1940. Istej noci strážci letiska zbadali, že k letisku sa približuje nemecké lietadlo. Z letiska vyštartovala stíhačka Hurricane, ale nemohla protivníka nájsť a preto sa vracala na základňu. Z obavy pred prezradením utajeného letiska bol osvetlený iba jeden pristávací pás. Stíhačka Hurricane sa začala približovať k pristátiu, vtom sa náhle znova zodvihla do výšky. Keď pilot nakoniec pristál, vyšiel z lietadla a rozzúrený skríkol:,,Ktorý idiot sa mi pchal pred stroj!" potom ešte dlho nemohol uveriť tomu, že vo vzduchu nebol okrem neho nikto. Pilot zrejme videl tajomný dvojplošník.
Iný tajomný prípad sa stal pilotovi Slademu, ktorý sa v auguste 1943 vracal vo svojom lietadle Spitfire z bojového nasadenia nad Francúzskom. Jeho stroj bol pokazený a vysielačka nefungovala. V istej chvíli pilot zbadal, že sa k nemu približuje nemecké lietadlo ME 109. Slade sa nemal ako brániť a práve vo chvíli keď si to uvedomil, sa z neba zniesol ďalší Spitfire a ,,sadol" si na chvost Nemca, ktorý ihneď prestal útočiť a rýchlo odletel. Slade vedel, že druhé lietadlo patrí jeho priateľovi Frankovi. Po pristátí Slade svojho záchrancu Franka márne čakal. Až neskôr sa dozvedel, že Frankovo lietadlo malo nehodu a hneď po štarte sa zrútilo na zem. Pilot zahynul. Stalo sa to dvadsať minút pred zázračnou záchranou Sladea...
HILLARY A DUCHOVIA
Novinár Bob Woodward, ktorý v 70.rokoch odhalil aféru Watergate 5 (kvôli ktorej odstúpil prezident Richard Nixon), tentoraz odhalil inú aféru. Vo svojej knihe The Chice (Výber) tvrdí, že Hillary Clintonová komunukuje s duchmi - o.i.sa vraj zhovárala s duchom Mahatma Ghándiho a Eleanor Rosseveltovej. Inšpirátorkou rozhovorov Hillary s duchmi vraj bola Jean Houstonová, jedna z riaditeliek Nadácie pre výskum mozgu. Houstonová sa zoznámila s prezidentovou manželkou v roku 1994 a potom sa stala jej poradkyňou. Spolu absolvovali niekoľko špiritistických seánsí. Konverzácie s duchmi boli údajne veľmi vydarené a Houstonová navrhla Hillary, aby sa obrátila priamo na Boha, avšak k tomu už neprišlo. Po zverejnení týchto faktov pani Houstonová všetko obrátila na žart.
SONY, THOMPSON A DUCHOVIA
Monique Simonetová, francúzska učiteľka z mesta Reims, sa od roku 1979 kontaktuje s duchmi prostredníctvom modernej techniky. Tvrdí, že jej ,,kolekcia" obsahuje vyše 20-tisíc nahrávok hlasov alebo obrazov zosnulých ľudí, získaných po ich smrti. Simonetová najskôr zatemní miestnosť, zapne televízor na prázdny kanál, zapne video, magnetofón (keby duch ,,iba" rozprával) a oproti televízoru postaví ešte kameru (stáva sa, že nafilmuje obraz, ktorý videoprístroj nenahral). Potom sa sústredí a čaká. Monique Simonetová používa veľký kazetový magnetofón Thomspon a kameru Monacor TVC. Vyššie spomenutý otec Brune uprednostňuje televízor značky Sony.
KTO NAVŠTEVUJE HOLLYWOOD
Podľa názoru autorov knihy Hollywood a nadprirodzené javy priťahuje svetová metropola filmu neskutočné množstvo duchov. Prvé ,,divy" sa tu odohrali už v 20.rokoch a spájajú sa s hercom Rudolfom Valentinom a jeho druhou manželkou Natašou Rombovou. Oboch vraj navštívil duch egyptského faraóna a stal sa ich doživotným sprievodcom. Po smrti 31-ročného Rudolfa sa z jeho manželky stalo médium, prostredníctvom ktorého herec odovzdával odkazy zo záhrobia. Jeho duch mnohokrát navštívil aj jeho obdivovateľky, ktoré od neho dostávali ,,duchovný bozk".
Niekoľkokrát po svojej smrti navštívila Hollywood aj Marilyn Monroeová. Iná slávna herečka, Jayne Mansfieldová, sa zjavila spevákovi Engelbertovi Humperdinckovi, ktorý po jej smrti kúpil slávny ružový palác Mansfieldovej. ,,Videl som ju celkom zreteľne", povedal spevák ,,Jayne schádzala po schodoch v tenkých, obtiahnutých šatách. Náhle jej postava začala blednúť, až kým celkom nezmizla. Myslím, že sa prišla rozlúčiť."
Priam neuveriteľné historky sa spájajú s rezidenciou, postavenou Jean Harlowovou a jej manželom Paulom Bernom. V roku 1966, kedy dom patril Jayovi Sebringovi, tam sama spala jeho snúbenica Sharon Tateová. Uprostred noci ju zobudil čudný hluk. Zapálila lampu a na podlahe uviedla plaziaceho sa človeka. Spoznala v ňom...už zosnulého Berna, ktorého tvár videla predtým na mnohých fotografiách. Postava sa plazila ku schodisku, kde Sharon uvidela hrôzostrašný výjav - ľudské telá s podrezanými hrdlami, ležiace v kalužiach krvi.Táto vízia trvala celú noc. Sharon o nej porozprávala známym. Na jej rozprávanie si všetci s mrazením v chrbte spomenuli o tri roky neskôr, kedy sa Sharon - manželka Romana Polanského - a skupina jej priateľov stali obeťami beštiálnej rituálnej vraždy bandy Charlesa Mansona.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.