Little black dress – Povinná výbava každej ženy
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 29.10.2014 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Sú elegantné a pritom sexy. Ženám dodávajú punc elegancie a muži ich neprestávajú obdivovať. Sú niečím ako oblek pre mužov – povinná súčasť dress code v šatníku každej ženy. Reč je o LBD, little black dress, alebo ako sa hovorí… „malé čierne“.

Sú elegantné a pritom sexy. Ženám dodávajú punc elegancie a muži ich neprestávajú obdivovať. Sú niečím ako oblek pre mužov – povinná súčasť dress code v šatníku každej ženy. Reč je o LBD, little black dress, alebo ako sa hovorí… „malé čierne“.

 

„Kokteilové čierne šaty sú samozrejmosť, ktorú by mala mať v šatníku každá žena,“ hovorí country manažérka pre Stilago v SR Andrea Voláková a dodáva: „ A oplatí sa skutočne vybrať si tie pravé, ktoré dobre sedia, pretože vám môžu slúžiť niekoľko rokov. Je veľkou výhodu, že tento typ šiat nepodlieha módnym trendom ako iné oblečenie“.

 

3 základné pravidlá LBD

Čo by však o nich malo platiť? Mali by dokonale kopírovať ženskú siluetu a podľa spoločenskej etikety by mali mať dĺžku maximálne 10 cm nad a 10 cm pod kolenami. Mali by rovnako poukazovať na prednosti danej ženy a naopak potláčať prípadné nedostatky. Preto je výber malých čiernych veľmi individuálny. A v neposlednom rade by mali byť tieto šaty povznesené na vyšší módny „level“ doplnkami, ktoré naopak módnym trendom podliehajú každoročne.

 

Módna vlna

Najnovšie modely malých čiernych reflektujú na aktuálne módne trendy. Často sa u nich objavuje napríklad miešanie zdanlivo nesúrodých materiálov ako čipka, koža, koženka a iné. Módne sú rovnako zipsy ale efektné sú aj prestrihy v oblasti pod prsiami alebo na chrbte. Všeobecne obľúbenými aplikáciami, ktoré sa používajú na krátkych čiernych šatách sú predovšetkým čipka a polopriesvitné aplikácie.

 

Zásah do čierneho

V zásade sa dá ale povedať, že ich výber je skôr otázkou vkusu samotnej ženy. Viac menej neexistuje chybný model, ak dobre sedí. Niekto preferuje lesk a trblietka a preto volí radšej šaty s flitrovými aplikáciami. Iné ženy si potrpia na striedmosť a preto volia hladký bodycon, v ktorom nechávajú vyniknúť krásu svojich kriviek. Ďalšie dámy zasa naopak upútavajú pozornosť výraznejším dekoltom a tie, ktoré ho nemajú príliš plný, môžu zasa vsadiť na efektný výstrih na chrbte.

 

Malé čierne faux pas

Pretože ide o typ šiat podľa spoločenského dress code, mali by byť každé malé čierne doplnené o pančušky a to buď telovej farby, alebo čierne. Farebné pančušky sa na spoločenské príležitosti veľmi nehodia – len v prípade ak pôjde napríklad o  uvoľnenejšiu zábavu s priateľmi. Ak ide o veľmi jednoduchý model  môže byť doplnené pančuškami so vzorom.

Doplňte sa, prosím!

K malým čiernym samozrejme najviac sedia lodičky a listová kabelka. A tie ale nemusia byť malé a čierne. Tu je možné vybrať si z aktuálnych módnych farieb a veľkostí a tým rozbiť stereotyp LBD. V kurze je lesk. Efektívne kroky dám rozžiari napríklad aj colorblocking premietnutý do lodičiek. Na čo netreba skutočne zabúdať, sú šperky! Tento rok praje predovšetkým masívnym a ozdobným doplnkom – na večer ideálne v zlatom prevedení,

 

Na Stilago.sk do vrie variabilitou a rôznorodosťou modelov, „ dodáva Andrea Voláková.

„Vyberte si model, ktorý s vami prežije od teraz kus života!“

 

Text a Foto: Stilago

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.