Čo je "in" a čo je "out"
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 6.9.2000 03:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

„In“ sú ruže. Všade, vo všetkom a na všetkom. Je úžasné dať si do kúpeľa pár lupienkov ruží, nakvapkať na zmrzlinu ružový džem, natrieť si pokožku ružovým olejom, dať do aróma lampy pár kvapiek vône ruží …


„In“ sú ruže. Všade, vo všetkom a na všetkom. Je úžasné dať si do kúpeľa pár lupienkov ruží, nakvapkať na zmrzlinu ružový džem, natrieť si pokožku ružovým olejom, dať do aróma lampy pár kvapiek vône ruží, ozdobiť si ružami byť, sušiť ruže, namaľovať ruže na starú almaru, kúpiť si tašku a plavky s motívom ruží, alebo v šatách posiatych ružami odcestovať na dovolenku do Ružomberka.
„In“ je, pozvať priateľov na koktail. A vedieť ho namiešať. Tajomstvo spočíva v tom, že nápoj miešate tesne pred podávaním, lejete ho do pohárov, ktoré vyberiete z chladničky, používate kocky ľadu aj ľadovú drť, máte kovový šejker so sitkom a viete, že k dajkiri sa nehodí ovocie a do žiadneho koktailu nie je dobré dávať viac ako lyžičku šľahačky. Nezabudnite, že letné koktaily chcú veľa, ale naozaj veľa ľadu.
„In“ je vedieť, že nervozita, kŕče v končatinách a bolesti hlavy, môže spôsobovať aj nedostatok horčíka. / magnézium/ Ak práve nemáte na drahé magnézium z lekárne, snažte sa jesť stravu bohatú na tento prvok . Sóju, orechy, celozrný chlieb. Odporúčaná denná dávka horčíka je 300 mg, pokiaľ nepodávate nadľudské výkony.
„In“ je jesť jahody, ananás a hlavne artičoky, odbúravajú tuky. Ak na to nemáte jedzte aspoň menej chleba, zemiakov a cestovín a viac sa pohybujte.
„In“ je pohyb na sedemmíľových čižmičkách. Firma Powerskip ich predstavila na celosvetovej výstave športového tovaru v Mníchove. Môžete sa v nich pozerať na svet zhora a robiť pri tom veľké skoky. Vyrobené sú na báze pružných kovových plátov. Dajú sa upraviť podľa váhy skokana. Jeden takýto pokus už na svete bol, so silne odpruženými podošvami, ale pre veľké množstvo úrazov sa neujal. Nebolo totiž jednoduché udržať na ňom rovnováhu. Uvidíme, ako sa uplatní tento model. Isté je, že mládež mu fandí.
„In“ je prichystať si na koniec leta tzv. charlestonky. Budú jedným z hitov nastávajúcej jesene a zimy. Po rokoch ich znovu objavili tvorcovia z Prada. Pre mladšie ročníky- „čarlestonky“ sú šaty, v ktorých sa kedysi tancoval charleston /tanec, namakáš sa ako pri techne, len to vyzerá estetickejšie /. Sú rovné, veselé a zakončené sú krátkou skladanou sukničkou. Ženy v nich pôsobia veľmi subtílne a mladistvo, samozrejme ak nemajú 55 rokov a 90 kíl. Pre tých odporúčame charleston rovno tancovať. Najmenej dve hodiny denne.
„In“ sú háčkované rukavičky, tie najkrajšie nájdete vo veciach po starej mame alebo v starožitnostiach.
„In“ sú pozlátené a postriebrené texasky, vyzerajú akoby ste ich natreli striebrenkou na natieranie rúr do komína.
„In“ je veriť astrologickým predpovediam, aspoň od renomovaných astrologičiek. Elisabeth Teissierová patrí medzi ne. Predpovedala nedávny pád concordu a ďalšie letecké nešťastia. Dnes varuje všetkých čo počúvajú. Ďalšie letecké katastrofy budú 31. augusta, celý september a niekoľko dní okolo splnu približne 11.novembra.Aj keď neveríte, radšej sa držte pri zemi. Na vine nešťastí je Pluto a okrem leteckých nešťastí sa v tom čase vyskytujú zemetrasenia, záplavy a požiare.
„In“ je doniesť si z dovolenky niečo exotické / nemyslíme farebného potomka/, ale trebárs hmyzie konzervy z Thajska. Najlepšie vraj chutia kobylky, mravčie vajcia a larvy hodvábnika morušového. Okrem toho, že šokujete známych, podporíte chudobných Thajčanov, pre ktorých sa kulinárska novinka stala prijateľným zdrojom obživy. Že nemáte chuť? Možno váš pes.

„Out“ sú plastové stoličky, teraz letí ratan. Je rovnako ľahký, veľa vydrží, neškodí mu ani slnko ani dážď. Ten najlepší je z ostrova Borneo. Dobrý je aj z Filipín a z Malajzie. Najkrajšie tvary mu dokážu dať španielski dizajnéri. Je elegantný a tlačí sa z predsiení a terás do obývacích izieb. Pozor! Pár kúskov sa dá nájsť aj v starožitnostiach. Pretechnizovaná a odosobnená doba prináša do sveta nábytku prírodné materiály.
„Out“, ale absolútne OUT je cestovať na dovolenku do Bulharska alebo cez Bulharsko. Je to dokonca životu nebezpečné, najmä ak cestujete v noci. Na policajtov alebo colníkov sa dá iba ťažko spoľahnúť, mnohí spolupracujú s lúpiacimi bandami. Agresivita Bulharov narastá do takej miery, že rozbíjajú okná áut aj na križovatkách, len aby niečo uchmatli. Obyvateľov Čiech varovalo aj konzulárne oddelenie ich veľvyslanectva. Slovenské mlčí, asi má iné starosti.
“Out“ sú aj letné lásky. Šírenie pohlavných chorôb sa začína podobať epidémii. V našich zemepisných šírkach hrozí najmä nakazenie syfilisom. Keby niečo, neliečte sa sami, dnes už s penicilínom nevystačíte. Lekári majú pre tieto veci pochopenia.
Je „out“, nechať deti vonku bez dozoru, aj keby boli v bezprostrednej blízkosti domu. Počet násilníkov a pedofilov nebezpečne narastá. Len minulý týždeň v Čechách takmer k smrti ubil neznámy netvor päťročného Peťka, ktorý je ešte stále v nemocnici. Na Slovensku sa pomaly končí trest vrahovi z Hlohovca. Trestná sadzba pre pedofilov je u nás aj vo svete mimoriadne krátka.
“Out“ je sado-maso s neznámymi ľuďmi. V cudzine sa vyskytli prípady, keď sputnanú obeť obrali o všetko, alebo sa ju pokúsili zavraždiť.
„Out“ je mať byt zariadený v jednotnom tóne. Naopak, in je vyšantiť sa a dbať čo najmenej na rady architekta, napokon v tom byte budete bývať vy. Dobré je nájsť si pri zariaďovaní niekoho, kto sa vyzná vo feng-shui. Odhalí vám tajomstvo harmónie vášho domova. Potom sa vám doma bude nielen páčiť, ale budete sa tam aj dobre cítiť.
Je „out“, veriť štatistike, ktorá tvrdí, že Briti, Nemci, Číňania atď. sú nanič milenci. Treba to skúsiť. Každé pravidlo má svoje výnimky.
„Out“ je fajčiť, hoci aj v posteli. Talianski vedci zistili, že fajčenie škodí nielen pľúcam, ale aj potencii. Toto varovanie sa má od budúceho roku objaviť aj na škatuľkách cigariet.
„Out“ je venovať sa extrémnym športom a nebyť poistený, nezistiť si signály pre pozemskú a vrtuľníkovú pomoc, nemať pri sebe nabitý mobil, nevedieť základy prvej pomoci. Hoci vás pri väčšine extrémnych športov donútia, aby ste podpísali reverz, že to robíte na vlastné riziko, ak sa stane úraz zo zavinenia prevádzkujúceho alebo z nedbanlivosti, máte vyhraté. Ak ,ovšem, vyhráte súd. Dávame do pozornosti, že obľúbený skok na gume je už zastaralý. Ak si chcete zvýšiť adrenalín, a byť „in“, musíte sa nechať vystreliť z dela a dopadnúť presne do niekoľko metrov vzdialenej siete. Nebojte sa! Trvá to len 4 sekundy.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.